Magyarország kapja a PIN-díjat

WL

2012. május 17., csütörtök 17:27

Az Európai Közlekedésbiztonsági Tanács (ETSC) idén Magyarországnak ítéli a közlekedésbiztonsági teljesítményt értékelő PIN-díjat, az elismerést június 20-án adják át Brüsszelben – értesült az MTI.

Az ETSC célja a közlekedésben előforduló halálesetek és balesetek számának csökkentése, az 1993-ban alakult szervezet nemzetközi együttműködéssel elsősorban kutatási tevékenységet végez. A tanács átfogó kutatások eredményeinek közzétételével, kidolgozott javaslatokkal, szakértői tanácsokkal látja el az Európai Bizottságot, az Európai Parlamentet, valamint az EU tagállamait. A kutatás–fejlesztési tevékenység mellett kiemelt feladatának tekinti a meglévő eredmények közzétételét a szakma képviselői és a törvényhozók körében, valamint a társadalom széles rétegeivel való megismertetését, elfogadtatását is.

A szervezet 2006-ban határozta meg az úgynevezett Közlekedésbiztonsági Teljesítményindexet (PIN), amely a tagállamok teljesítményének összehasonlításával lehetővé teszi a legjobb gyakorlatok népszerűsítését Európában, és olyan iránymutatást ad, amely biztonságos közúti közlekedési rendszert biztosít. Az index felöleli a közlekedésbiztonság minden releváns területét, így a közutak vonatkozásában többek között a közlekedők magatartását, az infrastruktúrát, a gépjárműveket, a közlekedésbiztonsági döntéshozatalt.

A programban harminc ország kutatóintézetei és független kutatói vesznek részt, hogy a projekt keretében értékelt tudományos eredményeket hatékonyan közvetítsék az európai közlekedésbiztonsági döntéshozóknak.

A PIN-projekt során a tanács az éves jelentés eredményeit teszi közzé, és PIN-díjjal jutalmazza a legjobban teljesítő ország közlekedésbiztonsági politikáért felelős magas rangú döntéshozóját. A korábban többek között Észtországnak, Franciaországnak és Svédországnak ítélt díjjal az MTI információi szerint idén Magyarországot tünteti ki az ETSC brüsszeli konferenciája keretében.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.