Már a Politico is a Magyar Nemzet cikkeit szemlézi, ha Orbánról ír

MN

2018. március 26., hétfő 21:48, frissítve: kedd 10:09

Sokkal nagyobb lett Orbán Viktor számára az áprilisi választások tétje, miután újabb korrupciós vádak merültek fel a kormánya ellen – írja a Politico európai kiadása, amely szemlézi a Magyar Nemzet elmúlt napokban megjelent cikkeit Szabó Zsolt államtitkár offshore cégének számláján lévő eurómilliókrólSemjén Zsolt svédországi vadászatairól és az FBI által is vizsgált, az arab világba vezető pénzmosási hálózatról.

A Fidesz ugyan erős pozícióban várhatja az április 8-i választást, az ellenzék pedig megosztott, de az utóbbi időben napvilágra került történetek számos kérdést vetnek fel a kormányzati korrupció mértékével kapcsolatban, és büntetőeljárásokat alapozhatnak meg a választások után – írja a Politico.

Közben viszont a kormány által irányított média megkettőzte az erőfeszítéseit, hogy a külföldi beavatkozásról szóló narratívát erősítsék, amelynek célpontjai Soros György, az általa támogatott civil szervezetek és egyéb láthatatlan külföldi ellenfelek, akiket újabban titkos hangfelvételekkel lepleznek le. Orbán láthatóan nem is kíván változtatni ezen a stratégián, mindenképpen a külső fenyegetéssel akarja mobilizálni a választókat.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.