Már aláírást is gyűjtenek „Soros veszélyes terve” miatt

2017. október 9., hétfő 17:39, frissítve: hétfő 17:44

A Soros-kampány részeként már utcai standokon gyűjtenek aláírásokat és személyes adatokat, hogy később tájékoztató anyagot küldhessenek „Soros veszélyes tervével” kapcsolatban – a fideszes és fidelitasos aktivisták Kispestre is kitelepültek.

Az egyik aktivistától úgy tudjuk, hogy a begyűjtött adatokat a Fidesz használhatja fel, és az aláírások nem kerülhetnek be a nemzeti konzultáció adattárába, „hiszen azt a kormány külön kezeli”; az aláíróktól egyébként lakcímüket is elkérik.

A kispesti stand egyben reklámként is szolgál: Gulyás Gergely, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerdára, a Kispesti Vigadóba hirdetett meg lakossági fórumot Védjük meg Magyarországot! címmel. Várhatóan ez az esemény is Soros Györgyről és a bevándorlás veszélyeiről fog szólni.

Az aláíróknak adott kétoldalas prospektus három zanzásított pontot tartalmaz az emlegetett Soros-tervből: a határkerítés lebontása, évente egymillió bevándorló betelepítése, fejenként kilencmillió forint állami segély minden migránsnak.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Mindhárom pont tartalmazza az igazság minimális morzsáját, mégsem felel meg a valóságnak: Soros György nem kész terveket, hanem cikkeket írt 2015-ben és 2016-ban a bevándorlásról. Ezekben előbb egymillió, majd háromszázezer migráns betelepítését javasolta, és csak azokba az országokba, ahol erre befogadó a társadalom. Az üzletember tavalyi cikkében épphogy szigorúbb uniós határőrizetet tartott szükségesnek, igaz korábban volt olyan nyilatkozata is, hogy az országhatárok akadályt jelentenek, de a magyar határkerítés lebontásáról soha nem beszélt. Az átszámítva fejenként kilencmillió forintos támogatást pedig elképzelései szerint nem a migránsok, hanem az őket befogadó államok kapnák meg az uniótól, évente.

A prospektus másik oldalán ellenzéki politikusok: az MSZP-s Botka László, a jobbikos Vona Gábor és a DK-s Gyurcsány Ferenc láthatók ezzel a szöveggel: „a bevándorláspárti ellenzék végrehajtaná Soros veszélyes tervét”.

 
Fotó: Koncz Tamás / Magyar Nemzet
 

 

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.