Már aláírást is gyűjtenek „Soros veszélyes terve” miatt

Koncz Tamás

Koncz Tamás

2017. október 9., hétfő 17:39, frissítve: hétfő 17:44

A Soros-kampány részeként már utcai standokon gyűjtenek aláírásokat és személyes adatokat, hogy később tájékoztató anyagot küldhessenek „Soros veszélyes tervével” kapcsolatban – a fideszes és fidelitasos aktivisták Kispestre is kitelepültek.

Az egyik aktivistától úgy tudjuk, hogy a begyűjtött adatokat a Fidesz használhatja fel, és az aláírások nem kerülhetnek be a nemzeti konzultáció adattárába, „hiszen azt a kormány külön kezeli”; az aláíróktól egyébként lakcímüket is elkérik.

A kispesti stand egyben reklámként is szolgál: Gulyás Gergely, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerdára, a Kispesti Vigadóba hirdetett meg lakossági fórumot Védjük meg Magyarországot! címmel. Várhatóan ez az esemény is Soros Györgyről és a bevándorlás veszélyeiről fog szólni.

Az aláíróknak adott kétoldalas prospektus három zanzásított pontot tartalmaz az emlegetett Soros-tervből: a határkerítés lebontása, évente egymillió bevándorló betelepítése, fejenként kilencmillió forint állami segély minden migránsnak.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Mindhárom pont tartalmazza az igazság minimális morzsáját, mégsem felel meg a valóságnak: Soros György nem kész terveket, hanem cikkeket írt 2015-ben és 2016-ban a bevándorlásról. Ezekben előbb egymillió, majd háromszázezer migráns betelepítését javasolta, és csak azokba az országokba, ahol erre befogadó a társadalom. Az üzletember tavalyi cikkében épphogy szigorúbb uniós határőrizetet tartott szükségesnek, igaz korábban volt olyan nyilatkozata is, hogy az országhatárok akadályt jelentenek, de a magyar határkerítés lebontásáról soha nem beszélt. Az átszámítva fejenként kilencmillió forintos támogatást pedig elképzelései szerint nem a migránsok, hanem az őket befogadó államok kapnák meg az uniótól, évente.

A prospektus másik oldalán ellenzéki politikusok: az MSZP-s Botka László, a jobbikos Vona Gábor és a DK-s Gyurcsány Ferenc láthatók ezzel a szöveggel: „a bevándorláspárti ellenzék végrehajtaná Soros veszélyes tervét”.

 
Fotó: Koncz Tamás / Magyar Nemzet
 

 

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

Meglepő, de nem a téli sötétségben nő az öngyilkosságok száma

Mennyire határozza meg boldogságunkat a fény és miért veszélyesek a legújabb fényforrások?

Ficsor Benedek

Mácsai Pál: Semmi misztikus, játszani mindenki tud

Az Örkény alapító igazgatója a színházról, a Terápiáról, bulvárról, békülő szekértáborokról és a színház mély erkölcsösségéről. Interjú.

Szécsi Noémi

Feltárul Szabó Magda eddig kevésbé ismert szenvedélyes oldala

Az írónő szerelmei, avagy zavarba ejtő naplórészletek a kálvinista nagyasszony életéből.

Pintér Bence

„Öröm minden zsidónak”, vagy a nemzetközi jog semmibevétele?

Vélemények a Jeruzsálemmel kapcsolatos, múlt heti Trump-bejelentésről.