Már Magyarországon sem érzi magát biztonságban a Svédországból „hazamenekült” nő

MN

2018. március 14., szerda 19:53, frissítve: szerda 22:35

Az interjút kiváltó médiavisszhang miatt most már Magyarországon sem érzi magát biztonságban az a svéd–magyar nő, aki a magyar közszolgálati televízióban azt nyilatkozta: azért költözött haza Svédországból, mert annyira rossz ott a közbiztonság a migránsok miatt – mondta el a nő a svéd Aftonbladetnek; a hírt az Index vette észre.

Azt is elmondta a nő, hogy minden, a magyar közmédiában tett állítását fenntartja, azaz Svédországot továbbra is veszélyes helynek érzi. Közölte, csak piti szabálysértéseket követett el Svédországban.

Az Aftonbladet beszámolt a nagy port kavart interjúról, arról, hogy a nő, a 43 éves Natalie Contessa af Sandeberg horrorisztikusnak festette le Svédországot. Arról is írt a lap, hogy az Index kiderítette a nő svédországi múltját, miszerint több ízben is elmarasztalták az ottani hatóságok.

Az Index még hétfőn írta meg, hogy a nőt Svédországban hétrendbeli rágalmazásért, közbizalom elleni bűncselekményért és zaklatásért ítélték el. A Svédországban nyilvános nyilvántartási adatok szerint pedig a magyar közmédiában megjelentekkel ellentétben nem a svéd fővárosban, Stockholmban élt, hanem az onnan mintegy 500 kilométerre délnyugatra található Bastadban.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Ugyanakkor a 24.hu kedden arról számolt be, hogy – bár a nő a köztévében arról beszélt, az utolsó két-három évben tapasztalt közbiztonsági problémák kényszerítették rá, hogy elhagyja a skandináv országot – valójában évek óta Magyarországon él.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.