Már megint megfutamodott a Fidesz

MN

2018. március 27., kedd 14:17, frissítve: kedd 14:26

Hiába hívta össze Molnár Zsolt a nemzetbiztonsági bizottságot a lapunk által feltárt ügyben, miszerint az elmúlt években 1300 milliárd forintnak megfelelő összeg szivároghatott ki Magyarországról arab és ázsiai számlákra, a kormánypárt nem megy el a csütörtöki ülésre.

Pedig mindenképp közérdeklődésre számot tartó ügyről van szó, mert az amerikai hatóságok gyanúja szerint ez a pénz a nyertes uniós pályázatok után a kormánypárti politikusoknak visszaosztott alkotmányos költség lehet. Emellett pedig téma lett volna a Magyarországról kiutasított orosz diplomata ügye is.

Mindezekről a nemzetbiztonsági bizottság csütörtökön tájékoztatást kért volna az illetékes nemzetbiztonsági szolgálatoktól, hatóságoktól és kormánytagoktól, ám a Fidesz közleményben futamodott meg a meghallgatás elől.

Azt írták: „az ellenzék az emberek között, és ne az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságában kampányoljon”. Hozzátették: „a kormánypárti képviselők nem fognak ehhez a kampányakcióhoz asszisztálni. Pláne nem, amíg a Soros-hálózathoz tartozó Szél Bernadett is ott ül abban a bizottságban, amely a Soros-szervezetek illegális és nemzetbiztonságilag veszélyes tevékenységét is vizsgálja”.

Szél Bernadettet egyébként azért emlegeti a Fidesz kockázatként, illetve Soros-ügynökként, mert 24 évesen négy hónapig programvezetőként dolgozott a Menedék Migránsokat Segítő Egyesületnél, amit Soros alapítványa, de az állam is támogatott. 

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.