„Már nem vagyunk viccpárt, 2018-ban indulunk”

MNO

2016. október 4., kedd 11:12, frissítve: kedd 14:04

Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) elnöke a Népszabadságnak adott interjújában megígérte, indulnak a következő választásokon. Ugyanis, mint mondta, az MKKP már nem viccpárt.

Az interjúban Kovács arról beszélt: nem szerencsés őket viccpártnak nevezni, mert ők vicces formában, viccesen érvelve, de komoly dolgokra hívják fel a figyelmet.

Megerősítette: elindulnak a 2018-as választásokon, és úgy érzik, hogy az országos lista állítása sem jelent megoldhatatlan kihívást a számukra.

Viszont nem szeretnének fűt-fát ígérgetni.

Az eredményen nem lepődtek meg, nem is sajátítják ki: meg is köszönték a Magyar Helsinki Bizottságnak és a TASZ-nak is, hogy érvénytelen szavazásra buzdították az embereket. A kampányra 35 millió forintot költöttek, egyébként adományokból, és 1500 „passzivista” segítette eljuttatni a párt üzeneteit a voksolókhoz. Mint ígérte, hamarosan közzéteszik a pontos számokat, és beszámítják aktivistáik ingyenmunkáját is – így nagyjából százmilliós lehet a végösszeg.

Országjárás, plakátok, menyétek

Terveik szerint országjárásra indulnak, hogy ne csak a budapestieket szólítsák meg, mert

meg akarják őrizni azokat, akik „ebben az őrült gyűlöletkampányban” hozzájuk csatlakoztak.

A végén azért elsütött egy poént: amikor arról kérdezték, hogyan távolítják majd el több százezernyi plakátjukat, Kovács úgy válaszolt, hogy előbb megvárják, milyen munkát végeznek a fideszes plakáttépkedők, utána bevetik a maradék 14 ezer savköpő menyétjüket – utalt vissza egy korábbi beszélgetésre, amikor ezek bevetését javasolta Szíriában.

Júliusban a Magyar Nemzet Magazin rajzolta meg a kétfarkúak történetét, a cikket itt olvashatja.

A kimaradt kérdés

Egyébként Kovács és a Népszabadság is úgy kezelte, mintha a kvótareferendumon érvénytelenül szavazók mind automatikusan a kutyapártra ikszelnének egy választáson, kérdésként sem merült fel, hogy ebből mennyit tudnának maguk mellett, és nem a kormány ellen mobilizálni.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.