Már tudják, mit jelent be Schmitt + Videó + Képriport

BL

2012. március 30., péntek 19:26, frissítve: péntek 20:13

Schmitt Pál köztársasági elnök nem válaszolt újságírói kérdésekre azt követően, hogy pénteken délután parlamenti dolgozószobájában interjút adott a közszolgálati televíziónak.

Az államfő 13 óra után érkezett a Parlamentbe, ahol azonnal főemeleti dolgozószobájába ment. Schmitt Pálhoz ezt követően csak a Magyar Televízió interjút készítő munkatársai mentek be, a köztársasági elnök politikusokkal nem találkozott.

Az államfő 17 óra előtt néhány perccel hagyta el irodáját, de a folyosón rá várakozó újságírók kérdéseire nem válaszolt. Az államfőt kísérő Kiss Norbert, a Köztársasági Elnöki Hivatal társadalmi kapcsolatokért felelős hivatalvezetője nekik azt tanácsolta, az esti interjúban hallgassák meg Schmitt Pált.

Schmitt Pál az interjú után
Schmitt Pál az interjú után
Fotó: MTI

 

Kiss Norbert még korábban, a Sándor-palota előtt azt mondta: Schmitt Pál este sugárzandó interjújában minden felvetődő kérdésre választ ad. Az interjút – amelyet Obersovszky Péter készített – este 19.55-kor, a Híradót követően sugározza az m1. Korábban az államfő minden pénteki programját lemondta.

Megy vagy marad? – A Rájátszás extra vendégei péntek este 21.30-tól G. Fodor Gábor és Filippov Gábor.

Orbán Viktor péntek délután úgy fogalmazott, a köztársasági elnök döntéseit lehet bírálni, személye azonban „e fölött áll”, sérthetetlen.

Kihalt a Vár

A Hír TV helyszíni tudósítójának beszámolója szerint hét óra előtt a Sándor-Palota előtt demonstráló LMP-sek mellé megérkezett néhány hatvannégy vármegyés tüntető is, ők „Vesszen a köztársaság” és Királyságot” feliratú transzparenseket tartanak maguk előtt. Megjelent 10-15 fiatal is, akik Schmitt Pált támogatják.

Egy idősebb úr elkezdte felborítani az LMP-sek sátrait, közben pedig azt kiabálta, hogy „Hazaárulók”. Őt a rendőrök igazoltatták, majd távozott. Később a királyságos táblákat tartó vármegyésekhez odament egy idősebb nő, és azt mondta, hogy „szarok a koronára”. A tüntetők válaszul azt mondták, hogy ők meg szarnak a holokausztra, meg hasonlókra.

Háromnegyed nyolc körül már mintegy hetvenen vannak a tüntetők, Vágó Gábor is megérkezett. Kivetítők nincsenek, a hangulat békés.

A rendőrök egy része is elment hét óra előtt nem sokkal. Az MNO tudósítójának jelentése szerint egyébként kihalt a Vár.

A Gyurcsány-párt közleményben szólította fel „Orbán Viktor magánhadseregét, hogy ne alkalmazzanak erőszakot a Schmitt Pál esetleges hivatalban maradása esetén tüntetőkkel szemben”. A Demokratikus Koalíció arra a hírre reagált, hogy a terrorelhárító központ erőit összevonták Budapesten. (OS)

Forrás: MTI, MNO

A szerkesztő ajánlja

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.

Lakner Dávid

Kicsit kívülre kellett szorítani a színészt

A Testről és lélekről című film főszereplője, Borbély Alexandra szerint merni kell nagyot gondolni. Interjú.