Már tudják, mit jelent be Schmitt + Videó + Képriport

BL

2012. március 30., péntek 19:26, frissítve: péntek 20:13

Schmitt Pál köztársasági elnök nem válaszolt újságírói kérdésekre azt követően, hogy pénteken délután parlamenti dolgozószobájában interjút adott a közszolgálati televíziónak.

Az államfő 13 óra után érkezett a Parlamentbe, ahol azonnal főemeleti dolgozószobájába ment. Schmitt Pálhoz ezt követően csak a Magyar Televízió interjút készítő munkatársai mentek be, a köztársasági elnök politikusokkal nem találkozott.

Az államfő 17 óra előtt néhány perccel hagyta el irodáját, de a folyosón rá várakozó újságírók kérdéseire nem válaszolt. Az államfőt kísérő Kiss Norbert, a Köztársasági Elnöki Hivatal társadalmi kapcsolatokért felelős hivatalvezetője nekik azt tanácsolta, az esti interjúban hallgassák meg Schmitt Pált.

Schmitt Pál az interjú után
Schmitt Pál az interjú után
Fotó: MTI

 

Kiss Norbert még korábban, a Sándor-palota előtt azt mondta: Schmitt Pál este sugárzandó interjújában minden felvetődő kérdésre választ ad. Az interjút – amelyet Obersovszky Péter készített – este 19.55-kor, a Híradót követően sugározza az m1. Korábban az államfő minden pénteki programját lemondta.

Megy vagy marad? – A Rájátszás extra vendégei péntek este 21.30-tól G. Fodor Gábor és Filippov Gábor.

Orbán Viktor péntek délután úgy fogalmazott, a köztársasági elnök döntéseit lehet bírálni, személye azonban „e fölött áll”, sérthetetlen.

Kihalt a Vár

A Hír TV helyszíni tudósítójának beszámolója szerint hét óra előtt a Sándor-Palota előtt demonstráló LMP-sek mellé megérkezett néhány hatvannégy vármegyés tüntető is, ők „Vesszen a köztársaság” és Királyságot” feliratú transzparenseket tartanak maguk előtt. Megjelent 10-15 fiatal is, akik Schmitt Pált támogatják.

Egy idősebb úr elkezdte felborítani az LMP-sek sátrait, közben pedig azt kiabálta, hogy „Hazaárulók”. Őt a rendőrök igazoltatták, majd távozott. Később a királyságos táblákat tartó vármegyésekhez odament egy idősebb nő, és azt mondta, hogy „szarok a koronára”. A tüntetők válaszul azt mondták, hogy ők meg szarnak a holokausztra, meg hasonlókra.

Háromnegyed nyolc körül már mintegy hetvenen vannak a tüntetők, Vágó Gábor is megérkezett. Kivetítők nincsenek, a hangulat békés.

A rendőrök egy része is elment hét óra előtt nem sokkal. Az MNO tudósítójának jelentése szerint egyébként kihalt a Vár.

A Gyurcsány-párt közleményben szólította fel „Orbán Viktor magánhadseregét, hogy ne alkalmazzanak erőszakot a Schmitt Pál esetleges hivatalban maradása esetén tüntetőkkel szemben”. A Demokratikus Koalíció arra a hírre reagált, hogy a terrorelhárító központ erőit összevonták Budapesten. (OS)

Forrás: MTI, MNO

A szerkesztő ajánlja

Vég Márton

Orbán és Soros egy csapatban játszik? „Soros-szervezetet” pénzel a BM

Több millió forint állami pénzt kapott egy menekülteket segítő szervezet, amely tagja a milliárdos civil hálózatának is.

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.