Márki-Zay Péter kitette a „migránsszámlálót” Hódmezővásárhelyen

MN

2018. március 7., szerda 19:00, frissítve: csütörtök 11:58

Elfogadtak egy együttműködési nyilatkozatot a közgyűlésen, melyben kitértek a fejlesztésekre – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Márki-Zay Péter. A hódmezővásárhelyi polgármester két pontot emelt ki ebből. Mint mondta,

  • Hegedűs Zoltán a kampány során találkozott Orbán Viktorral, és megállapodtak abban, hogy a kormány támogatja és anyagilag is fedezetet nyújt Hódmezővásárhely valamennyi templomának felújítására. A közgyűlés elfogadta, hogy a miniszterelnöknek ezt az ígéretét még az áprilisi választás előtt szeretnék visszavonhatatlan kötelezettségvállalásban rögzíteni. Márki-Zay hozzátette: a fideszes többség „ezt a pontot kicsit fölhígítva” rá bízta, hogy kezdeményezzen egyeztetéseket a miniszterelnökkel, ezt pedig ő még a héten meg is teszi.
  • Hegedűs Zoltánnak volt egy másik fontos kijelentése, a fidesz–KDNP-s többség meg is szavazta azt, hogy „a szervezett betelepítésnek minden formáját elutasítjuk”.

Márki-Zay leszögezte: szeretne eleget tenni a döntésnek, de valamilyen módon jelezné, hogy a „sajnálatos módon kitörölt két mondat” értelmezési félreértésre adhat okot. Majd közölte, hogy Hódmezővásárhelyen ennek a „nagy közös akaratnak” megtestesülésképpen egy táblát fognak kiakasztani.

Ezek után a polgármester egy „migránsszámlálót” mutatott a jelenlévőknek. Közölte, hogy Soros Györgynek tudomása szerint 0 migránst sikerült szervezetten betelepítenie. „Nem kétséges, hogy Orbán Viktor hősies küzdelmének köszönhető ez az eredmény” – jegyezte meg.

– Én keresztény, jobboldali politikusként nem vagyok felháborodva azon, hogy Orbán Viktor beengedett közel 2300 menekültet a tavalyi évben, és már csak idén januárban is több mint 90 újabb menekültet fogadtunk be – mondta a polgármester. – Személy szerint ezt nem tekintem szervezett betelepítésnek, humanitárius akciónak tekintem – szögezte le. Majd reményét fejezte ki, hogy „nem fogják felújítani azt a szervezett betelepítési programot”, amit kötvényprogramként futott, és amelynek keretében közel 20 ezer migránsnak adtak letelepedési engedélyt.

– Nem látom biztosítva, hogy ha április 8-án valaki a Fideszre szavaz, akkor ezt a programot a saját gazdagodásukra nem fogják felújítani – mondta Márki-Zay Péter.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Majd arról beszélt, hogy „történt egy s más” a városházán is. Mint mondta, az elmúlt 10 napban Lázár János „rárontott” Hódmezővásárhelyre, és az általa „feltehetően instruált” köztisztviselők közül néhányan láthatóan nem szeretnék, hogy a város sikeresen működjön, és mindent megtettek azért, hogy az átállás minél nehézkesebb legyen.

Kiemelte: a vásárhelyi polgárok igen nagy többsége azzal bízta meg, hogy a jövőben ne legyen korrupció – ezért igenis szeretne betekinteni azokba az iratokba, amelyeket nem kapott meg.

A sajtótájékoztatót Márki-Zay Péter élőben közvetítette a Facebook-oldalán:

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.