Márki-Zay: Politikailag motivált nyilatkozatot tett volt munkáltatóm

MN

2018. január 10., szerda 22:36, frissítve: csütörtök 08:07

Közleményt adott ki elbocsátásáról Márki-Zay Péter, a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson az ellenzéki erők széles körű támogatásával induló független jelölt, miután a volt munkáltatója, az őt év végén elbocsátó Legrand azt közölte: nem politikai okokból bocsátották el.

Márki-Zay a Vásárhelyihírek.hu-nak eljuttatott közleményében azt írta, soha nem állította, hogy politikai okból bocsátották el, csupán kérdéseket vetett fel benne a véletlen egybeesések láncolata.

Hangsúlyozta:

  • az októberi döntés esetén különös, hogy éppen karácsonyra időzítették volna egy nagycsaládos édesapa elbocsátását,
  • még két nappal korábban is kritikusan fontos feladatokat kapott egyhetes határidővel
  • és munkaviszonya feltűnő sietséggel, azonnali hatállyal szűnt meg, amire ennél a cégnél más példát nem ismer.

„Sajnálatos módon egy láthatóan politikailag motivált nyilatkozatot tett volt munkáltatóm, azzal, hogy abban Almási István nevét is szerepeltette” – írta. Kiemelte, számára csalódás, hogy a lejárató kampányba belerángattak egy multinacionális nagyvállalatot is. „Sajnálatos, hogy még a nem állami szervezetek is ezer szálon ki vannak szolgáltatva a hatalomnak: kooperációs együttműködések, munkaügyi, adóhatósági és egyéb ellenőrzések, állami megrendelések, pályázatok és támogatások révén. Személyesen továbbra is jó kapcsolatban vagyok volt főnökömmel, és ezzel a kérdést én is lezártnak tekintem” – fűzte hozzá.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Egykori cége közleményében azt írta: a Legrand Magyarország Zrt. minden döntését kifejezetten üzleti és szakmai szempontok alapul vételével hozza meg. Azt írták, a cég egy munkaviszony létesítésekor, annak egész tartama alatt és megszüntetésekor – ahogy az Márki-Zay Péter esetében is történt – a gazdasági racionalitást, a szakmai tudást, az emberi hozzáállást és a teljesítményt értékeli. „Döntéseinkben soha nem játszott szerepet és a jövőben sem fog a munkavállalóink politikai, vallási, nemzetiségi vagy nemi identitás szerinti hovatartozása” – szögezték le.

„A munkaviszonyának megszüntetésére vonatkozó döntés – ahogyan ez minden kiemelt vezetői munkakör esetén előírás – a Legrand Csoport vezetésével egyetértésben és igazolhatóan 2017 októberében született meg. Ebben az időszakban Hódmezővásárhely polgármesteri tisztségét még Almási István Úr töltötte be” – írták. A közlemény szerint a munkaviszony megszüntetésének közlésére, a cég érdekeit figyelembe véve, a folyamatban lévő nagy projektek lezárását követően, decemberben került sor. „A lehetőségünkhöz képest legkedvezőbb megoldást ajánlottuk fel, melyet a munkavállalónk elfogadott” – fűzték hozzá.

A szerkesztő ajánlja

Vég Márton

Orbán és Soros egy csapatban játszik? „Soros-szervezetet” pénzel a BM

Több millió forint állami pénzt kapott egy menekülteket segítő szervezet, amely tagja a milliárdos civil hálózatának is.

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.