Másfél éve semmi sem történik a fideszes polgármester feljelentése ügyében

MN

2017. július 17., hétfő 12:46, frissítve: hétfő 12:49

Még 2016-ban hozott nyilvánosságra az LMP-s Hadházy Ákos egy hangfelvételt, amin a szekszárdi fideszes polgármester, Ács Rezső magyarázza, hogyan működik ma Magyarországon a közbeszerzések rendszere, miként házalnak az előre lezsírozott projektekkel a bennfentes cégek – idézi fel az Index. Hadházy feljelentést is tett, de hiába csatolta a hangfelvételt, a rendőrség szerint nem merült fel hivatali visszaélés vagy hűtlen kezelés gyanúja, így továbbította az ügyet NAV-nak. Az adóhatóság viszont visszaküldte, mondván hogy ez nem költségvetési csalás, hanem mégis inkább hivatali visszaélés vagy hűtlen kezelés.

A portál azt írja, Hadházy most a legfőbb ügyészhez fordult: bő másfél évvel a feljelentés után arra volt kíváncsi, van-e már, és ha van, hány gyanúsítottja van az ügynek, illetve mely nyomozóhatóság előtt zajlik jelenleg a büntetőeljárás, történt-e már vádemelés.

Polt Péter legfőbb ügyész válaszában közölte: a nyomozás időszerű befejezésének akadályát az igazságügyi építész szakértő késedelme okozza, aki szakvéleményével – amely előterjesztésének meghosszabbított határideje 2016. november 30-án járt le – csak 2017. július 10-én küldte meg a nyomozó hatóság részére, annak ellenére, hogy őt a Szekszárdi Járási és Nyomozó Ügyészség a mulasztás miatt rendbírsággal sújtotta. Az ügyben nem hallgattak ki gyanúsítottat – fűzte hozzá.

A szerkesztő ajánlja

MN

Az én Jókaim – 193 éve született a „nagy magyar mesemondó”

A nagy elbeszélőre emlékezve arra kértük szerzőinket, meséljenek nekünk egy flekk Jókait.

Pethő Tibor

„Párttitkárok soha nem határozhatják meg az anyaszentegyház magatartását”

Az év elején mutatták be a Bulányi György piarista papról és a Bokor közösségről szóló dokumentumfilmet.

Vékony Zsolt

Egy szemérmes és roppant energikus ember – hetvenéves Cserhalmi György

Bár az utóbbi években több lesújtó dologgal is szembe kellett néznie, továbbra is kiemelkedő ikonja a magyar színjátszásnak.

Molnár Csaba

Az amerikai elnökválasztást befolyásoló orosz trollok mindennapjai

Tizenhárom orosz a Facebook és Twitter segítségével dróton rángatta az amerikai választók tömegeit.