Másfél éve semmi sem történik a fideszes polgármester feljelentése ügyében

MN

2017. július 17., hétfő 12:46, frissítve: hétfő 12:49

Még 2016-ban hozott nyilvánosságra az LMP-s Hadházy Ákos egy hangfelvételt, amin a szekszárdi fideszes polgármester, Ács Rezső magyarázza, hogyan működik ma Magyarországon a közbeszerzések rendszere, miként házalnak az előre lezsírozott projektekkel a bennfentes cégek – idézi fel az Index. Hadházy feljelentést is tett, de hiába csatolta a hangfelvételt, a rendőrség szerint nem merült fel hivatali visszaélés vagy hűtlen kezelés gyanúja, így továbbította az ügyet NAV-nak. Az adóhatóság viszont visszaküldte, mondván hogy ez nem költségvetési csalás, hanem mégis inkább hivatali visszaélés vagy hűtlen kezelés.

A portál azt írja, Hadházy most a legfőbb ügyészhez fordult: bő másfél évvel a feljelentés után arra volt kíváncsi, van-e már, és ha van, hány gyanúsítottja van az ügynek, illetve mely nyomozóhatóság előtt zajlik jelenleg a büntetőeljárás, történt-e már vádemelés.

Polt Péter legfőbb ügyész válaszában közölte: a nyomozás időszerű befejezésének akadályát az igazságügyi építész szakértő késedelme okozza, aki szakvéleményével – amely előterjesztésének meghosszabbított határideje 2016. november 30-án járt le – csak 2017. július 10-én küldte meg a nyomozó hatóság részére, annak ellenére, hogy őt a Szekszárdi Járási és Nyomozó Ügyészség a mulasztás miatt rendbírsággal sújtotta. Az ügyben nem hallgattak ki gyanúsítottat – fűzte hozzá.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.