MÁV: gőzerővel folyik a terhelő iratok megsemmisítése?

Magyar Nemzet

2010. február 6., szombat 05:52

Úgy tudjuk, hogy a MÁV-nál készülnek a kormányváltásra: gőzerővel folyik az iratmegsemmisítés. Értesüléseink szerint már az új székházba való költözés során is nagy mennyiségű iratanyagot semmisítettek meg, és jelenleg is folyik a válogatás, a terhelő dokumentumok eltüntetése.
A közelgő kormányváltásra való készülés jele az is, hogy eltávolították az első sorból Heinczinger Istvánt, akinek a nevéhez számos vitatott intézkedés köthető, egyebek között a székházbérlés. Emlékezetes, csütörtök reggel kilenc órakor rendőrök szállták meg a MÁV Informatika Zrt. Krisztina körúti székházát végkielégítésekről, tanácsadói szerződésekről, munkaszerződésekről szóló dokumentumokat keresve.

Mint azt lapunk korábban közölte: a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) gazdaságvédelmi főosztálya hűtlen kezelés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a társaságnál történt visszaélésekkel kapcsolatban. A feljelentés és az eljárás eddigi adatai alapján gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a cég jelenlegi vezetője, Hosszú Sándor döntései jelentős kárt okoztak a társaságnak és magának a MÁV-nak – olvasható a szombati Magyar Nemzetben, melyből további részleteket is megtudhat.

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.