Még drágább a városligeti színháztervezés

2017. november 10., péntek 07:25, frissítve: péntek 10:49

Összesen nettó 179,4 millió forintba kerül a Fővárosi Városligeti Színház tervezése – derült ki az európai uniós közbeszerzési értesítőből. Ez újabb, csaknem 10 százalékos áremelkedést jelent az év eleji több mint 27 százalékos drágulás után.

A tervezést korábban elnyert Narmer Bt. szerződésmódosítása szerint a gyermek- és ifjúsági, befogadó- és fesztiválszínház az eredetileg elképzeltnél is nagyobb, összesen 3300 négyzetméter hasznos területű lesz. Azzal indokolták a költségnövekedést, hogy bővültek a tartalmi elemek, mert egy „európai színvonalú, széles spektrumon üzemeltethető színjátszóhelyet” akarnak kialakítani.

Lapunkat a Városliget Zrt. arról tájékoztatta, hogy a Dózsa György út és az Ajtósi Dürer sor sarkán állt egykori színház újjáépítéséről szóló kormányhatározat továbbra is hatályban van. A tervezés nemsokára befejeződhet, de a környék közlekedésszervezési struktúrájának kialakításáig a becslések szerint ötmilliárd forintos kivitelezéssel még várnak.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2017.11.10.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.