Még drágább a városligeti színháztervezés

Szabó Zsolt

Szabó Zsolt

2017. november 10., péntek 07:25, frissítve: péntek 10:49

Összesen nettó 179,4 millió forintba kerül a Fővárosi Városligeti Színház tervezése – derült ki az európai uniós közbeszerzési értesítőből. Ez újabb, csaknem 10 százalékos áremelkedést jelent az év eleji több mint 27 százalékos drágulás után.

A tervezést korábban elnyert Narmer Bt. szerződésmódosítása szerint a gyermek- és ifjúsági, befogadó- és fesztiválszínház az eredetileg elképzeltnél is nagyobb, összesen 3300 négyzetméter hasznos területű lesz. Azzal indokolták a költségnövekedést, hogy bővültek a tartalmi elemek, mert egy „európai színvonalú, széles spektrumon üzemeltethető színjátszóhelyet” akarnak kialakítani.

Lapunkat a Városliget Zrt. arról tájékoztatta, hogy a Dózsa György út és az Ajtósi Dürer sor sarkán állt egykori színház újjáépítéséről szóló kormányhatározat továbbra is hatályban van. A tervezés nemsokára befejeződhet, de a környék közlekedésszervezési struktúrájának kialakításáig a becslések szerint ötmilliárd forintos kivitelezéssel még várnak.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2017.11.10.

A szerkesztő ajánlja

Németh Ványi Klári

Aki a gulágon nőtt fel

Az akkor mindössze tizennégy éves Nagy Rózsát 1945 januárjában hurcolták el Göncről. Az ő történetével emlékezünk a kommunizmus áldozataira.

Molnár Csaba

A rádiumlányok a női emancipáció hősei voltak, de az életükkel fizettek

„Nyald, mártsd, fesd!” – mantrázták az óragyárakban fillérekért dolgozó fiatal nők, akik szinte másodpercenként ettek a sugárzó anyagból.

Pápay György

A körzetek többségében nem tekinthető lefutottnak a választás

Néhány százalékos országos erősödés számos egyéni győzelmet hozhat az ellenzéknek.

Kuthi Áron, Zord Gábor László, Garamvölgyi Flóra

Miért és hogyan hagyták el Magyarországot? Három történet a több százezerből

A sebész, akit alig ismertek meg a gyerekei. Egy kutató, akit a szakmája hajt. A házaspár, amelyik ösztöndíjjal ragadt kint.