Még évekig kell várnunk a Bud Spencer parkra

2017. március 9., csütörtök 20:52, frissítve: csütörtök 21:25

Nagy pofont kapott a kétfarkú párt, egy ideig még nem lesz Bud Spencer park Óbudán – így döntött a Fővárosi Közgyűlés.

Visszadobta a Fővárosi Közgyűlés az óbudai tervet, hogy Bud Spencerről nevezzék el Kaszásdűlő egyik névtelen parkját. Az ötletet a Magyar Kétfarkú Kutya Párt vetette fel, és parkelnevezős tömegbunyót is tartott a helyszínen – a III. kerületi önkormányzat pedig támogatta a kezdeményezést, javaslatban kérte a terület átnevezését.

A Fővárosi Közgyűlés viszont arra hivatkozva dobta vissza a javaslatot, hogy személyről közterületet elnevezni csak az illető halála után öt évvel lehetséges – és ez igaz a művésznéven ismert személyekre is. A visszautasításról Bús Balázs hivatala tájékoztatta kétfarkúékat, finoman jelezve, hogy nem ért egyet a döntéssel, Kovács Gergely pártelnök pedig honlapjukon osztotta meg a rossz hírt.

Persze ha Carlo Pedersoli még élne, néhány sztereopofonnal és nyaklevessel rendezné a közigazgatási vitát – így viszont még több mint négy évig kell várnunk a Bud Spencer parkra.

 

 

 

A szerkesztő ajánlja

Hajdú Péter

„Mi vagyunk a legerősebb ellenzéki párt”

A kormány gazdaságpolitikája a multikat segíti a kisvállalkozók helyett. Volner János szerint szó sincs az ország felzárkóztatásáról.

Ruzsbaczky Zoltán

„Ugyanaz az imperializmus, mint korábban” – veszélyesnek nevezték az oroszbarátságot

Óva inti a túl közeli kapcsolattól Magyarországot a varsói külügyminiszter-helyettes. Interjú.