Még évekig kell várnunk a Bud Spencer parkra

2017. március 9., csütörtök 20:52, frissítve: csütörtök 21:25

Nagy pofont kapott a kétfarkú párt, egy ideig még nem lesz Bud Spencer park Óbudán – így döntött a Fővárosi Közgyűlés.

Visszadobta a Fővárosi Közgyűlés az óbudai tervet, hogy Bud Spencerről nevezzék el Kaszásdűlő egyik névtelen parkját. Az ötletet a Magyar Kétfarkú Kutya Párt vetette fel, és parkelnevezős tömegbunyót is tartott a helyszínen – a III. kerületi önkormányzat pedig támogatta a kezdeményezést, javaslatban kérte a terület átnevezését.

A Fővárosi Közgyűlés viszont arra hivatkozva dobta vissza a javaslatot, hogy személyről közterületet elnevezni csak az illető halála után öt évvel lehetséges – és ez igaz a művésznéven ismert személyekre is. A visszautasításról Bús Balázs hivatala tájékoztatta kétfarkúékat, finoman jelezve, hogy nem ért egyet a döntéssel, Kovács Gergely pártelnök pedig honlapjukon osztotta meg a rossz hírt.

Persze ha Carlo Pedersoli még élne, néhány sztereopofonnal és nyaklevessel rendezné a közigazgatási vitát – így viszont még több mint négy évig kell várnunk a Bud Spencer parkra.

 

 

 

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.