Még mindig drágul a vizes vb

MN

2017. szeptember 27., szerda 21:00, frissítve: szerda 21:50

Augusztus végén hirtelen 400 millióval lett drágább a vizes vb szinkronúszáshelyszíne előre nem látható okok miatt, így a kezdeti 4,8 milliárdos költség 5,2 milliárdra ugrott. Most pedig további drágulást jegyző hirdetmény jelent meg az uniós közbeszerzési értesítőben – szúrta ki az Mfor.hu.

Azt írják, hogy a nyertes vállalkozó, a Penta Industry 83 millió forinttal többet számlázhat ki a megrendelőnek, a Bp2017 Kft.-nek, így a szinkronúszás és a felkészülési létesítmények összesen nettó 5,3 milliárd forintba kerültek.

A hirdetmény szerint a módosításra most is előre nem látható okok miatt volt szükség. Részben a tartalékkereten felül további pótmunkákat rendeltek meg, részben pedig az előre nem látható próbaüzem-előírás maga után vonja az alapszerződés módosításának szükségességét – olvasható az indoklásban.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.