Még nincs végeredmény, de a Fidesz tudja, hogy a többség nemet mondott

MN

2017. december 10., vasárnap 13:30, frissítve: vasárnap 13:46

A nemzeti konzultáció részleges feldolgozási adatai alapján a résztvevők elsöprő többsége nemet mondott a Soros-tervre – mondta az MTI tudósítása szerint a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár vasárnap Budapesten.

Tuzson Bence a sajtótájékoztatón emlékeztetett, a Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció volt a legsikeresebb Magyarország történetében, azon ugyanis több mint 2,3 millió választó vett részt, december 7-ig pedig másfél milliót meghaladó ívet dolgoztak fel, amelynek több mint 99 százaléka volt érvényes.

Korábban hiába kért írásbeli tájékoztatást az MSZP-s Mesterházy Attila arról, hányan válaszoltak igennel, avagy nemmel a konzultáció kérdéseire, Dömötör Csaba pénteken annyit közölt: „A kérdőívek feldolgozása még folyamatban van. A kormány természetesen — az eddigi gyakorlatnak megfelelően — részletes tájékoztatást fog adni a végleges részvételi adatokról és az eredményekről is”. (A pdf itt olvasható.)

November végén a beérkezett konzultációk mennyiségével is hadilábon állt a kormány, és eltérő számokat közölt azzal kapcsolatban, hány ívet küldtek vissza. Hadházy Ákos, az LMP társelnöke szerint már az is kamu volt, amikor két hete 2 millió háromszázezer visszaküldött kérdőívről beszélt a kabinet. Erről bővebben itt olvashat:

 

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.