Megdőlt a hidegrekord Budapesten a csillagászati tavasz első napján

MN

2018. március 21., szerda 16:59, frissítve: szerda 17:21

A csillagászati tavasz kezdetén Budapesten megdőlt a legalacsonyabb maximumhőmérséklet rekordja – közölte szerdán az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján.

Mint írták, 1964. március 20-án Budapest Csillagda állomáson −0,6 Celsius-fok volt a legmagasabb érték, míg idén a János-hegyen csupán −2,2 fokig emelkedett a hőmérséklet ezen a napon.

Az előrejelzés szerint továbbra is többfelé lehetnek mínuszok. Szerda éjszaka többnyire −8 és −2 fok között alakul a hőmérséklet, de a vastagabb hóval borított, derült északkeleti országrészben −10 fok alá is hűlhet a levegő.

A nappali maximumok csütörtökön +1 és 6 fok, pénteken +3 és 8 fok között alakulnak. Pénteken a leghidegebb órákban általában −7 és −2 fok között, a vastag hóval borított, gyengén felhős tájakon −7 fok alatt alakulnak az értékek.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.