Megijedtek Kömlőn, azt hitték, migránsokat látnak

MN

2017. november 2., csütörtök 22:33, frissítve: péntek 12:04

Számtalan bejelentés érkezett a település polgármesteréhez a napokban, hogy helyi lakosok illegális bevándorlókat véltek felfedezni a falu több pontján is. Az esetről egy Facebook-bejegyzést is közzétettek a kömlői önkormányzat oldalán a lakosok megnyugtatása érdekében – írja a Heol.hu.

A település polgármestere a rendőrséggel együtt járt utána a híreszteléseknek. Mint utóbb kiderült, valószínűleg a migrációról szóló hírekben látottak-hallottak válthatták ki e reakciókat. Az esti órákban ugyanis a mindenszentek alkalmából a faluba látogatókat vélték bevándorlóknak, sőt, egy esetben még egy helyi lakost is. Később aztán egy nem messze kigyulladt tarlóról is úgy gondolták, migránsok okozták.

A közösségi oldalon tett bejegyzésben mindenkit szeretnének megnyugtatni, aggodalomra nincs ok, az elterjedt információk nem valósak.

Kömlő település Heves megye déli részén található, lakossága a 2015-ös adatok szerint nem éri el az 1900 főt.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.