Megint fütyüléssel várja Vlagyimir Putyint az Együtt

MN

2017. augusztus 24., csütörtök 10:40, frissítve: csütörtök 13:15

Idén másodjára jön Magyarországra Vlagyimir Putyin, és ahogy februárban, az Együtt most is füttyel és tüntetéssel kíséri az útját. Juhász Péter, a párt elnöke szeretné, ha akciójukhoz most több ellenzéki párt is csatlakozna – írja a Hír TV.

„Azt látni kell, hogy Putyin gyakrabban jön Magyarországra Orbánt kézben tartani, mint Brezsnyev jött Kádárt kézben tartani. […] Oroszország szinte ma keményebben tartja kézben Magyarországot, mint a Kádár-rendszer idején, legalábbis közvetlenebb ez a kapcsolat. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy ebben is legyen együttműködés, ezért én levelet írtam mind az LMP, mind a Momentum elnökségének, hogy közösen szervezzünk tüntetést” – fogalmazott Juhász Péter.

„Sokkal hatásosabb és célszerűbb egy nagy közös rendezvény, mint sok apró. Utóbbi Orbán politikáját erősíti, az együttes kiállás viszont reményt ad az embereknek, akik egy jobb, együttműködőbb, összekovácsolt országra vágynak” – írta korábban Facebook-oldalán az Együtt elnöke.

Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke az ATV-ben jelentette be, hogy a Nemzetközi Dzsúdószövetség Budapesten élő román vezetője, Marius Vizer hivatalosan is meghívta a szervezet tiszteletbeli elnökét, Vlagyimir Putyin orosz államfőt a magyar fővárosban rendezett cselgáncs-világbajnokság augusztus 28-ai megnyitójára.

Díszpolgári címet ad az orosz elnöknek a Debreceni Egyetem – írja a Népszava. Úgy tudják, az eredeti tervek szerint Vlagyimir Putyin az egyetemen vette volna át a kitüntetést, de váratlanul lemondta a debreceni utat arra hivatkozva, hogy a budapesti dzsúdóvilágbajnokságra szeretne koncentrálni. A lap szerint Putyin érkezésének hírére az egyetemen már korábban lázas készülődés kezdődött.

A Debreceni Egyetem közleményben megerősítette, Civis Honoris Causa címet adományoz az intézmény az orosz elnöknek, erről még augusztus 18-án született döntés.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.