Megint Tavarest segíti a baloldal

2013. október 16., szerda 17:15, frissítve: szerda 17:27

Alapos a gyanú, hogy ismét baloldali segítséggel járatja le a Magyarországot a Tavares-levél.

A Fidesz szerint „alapos a gyanú”, hogy a Magyarország lejáratását célzó újabb Tavares-levél mögött is a magyar baloldal áll, hogy ezzel is a kormány sikertelenségét tudják majd hangoztatni – jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján Kocsis Máté.

A nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója arra reagált, hogy Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja kedden azt mondta: a szocialista pártnak kifejezetten érdeke, hogy Magyarországon épüljön fel az EU-s rendőrtovábbképző központ. Hozzátette: az ügyben a leghatározottabban visszautasítja a Fidesz „minősíthetetlen rágalmait”. Az esetet minősítve azt mondta, hogy a Fidesz képviselői egy „egyelőre még utolérhetetlen” és senki által nem látott levélre hivatkozva, hivatalos dokumentum nélkül „hazudoznak”.

Kocsis kiosztotta Tavares levelét

A szocialista politikus sajtótájékoztatóján arra reagált, hogy Kocsis Máté kedden napirend előtti felszólalásában az Országgyűlésben azt mondta: a korábban Magyarországot elítélő jelentést készítő Rui Tavares, portugál zöldpárti európai parlamenti képviselő újabb lejáratásra készül, ugyanis levelet írt az EP illetékes bizottságának, hogy megakadályozza, hogy Magyarországra kerüljön az EU-országok rendőrtovábbképzését szervező ügynökség. Kocsis szerdai sajtótájékoztatóján kiosztotta az újságíróknak a Rui Tavares által írt levelet, és kijelentette: attól, hogy Szanyi durván és trágárul fogalmaz rendszeresen, még nem lesz igaza.

Emellett megismételte a Fidesz keddit felszólítását, miszerint ha a szocialisták valóban úgy gondolják, hogy az ő érdekük is az európai rendőrtovábbképző központ budapesti megépítése, akkor szólítsák fel Rui Tavarest, hogy hagyja abba Magyarország lejáratását, és vonja vissza a magyar kormányt alaptalanul támadó levelét.

Tollbamondás baloldali módra

Feljelentés
Mesterházy Attila az MSZP elnöke és Szanyi Tibor az ellenzéki párt országgyűlési képviselője még október 16-án rágalmazás miatt feljelentik Kocsis Mátét a Fidesz kommunikációs igazgatóját a Tavares-levél kapcsán az MSZP-re tett kijelentései miatt.

Kocsis kedden is felhívta rá a figyelmet, hogy erős a gyanú, hogy Rui Tavares – ahogyan az alapvető jogok magyarországi helyzetéről szóló jelentése készítésekor – most sem „magányos farkasként végzi aknamunkáját”, hanem a magyar szocialista EP-képviselőkhöz fűződő kapcsolatrendszerével a háta mögött.

Hoppál Péter Fidesz-szóvivő már korábban felhívta a figyelmet rá, hogy „éppen azok mondanak tollba külföldi politikusoknak Magyarországot lejárató jelentéseket”, akiknek a magyarok érdekeinek képviselete lenne a feladatuk az Európai Unióban. Később pedig közleményben szólította fel Mesterházy Attilát, az MSZP elnökét a Fidesz–KDNP európai parlamenti küldöttsége, hogy haladéktalanul hívja vissza a szocialista párt EP-képviselőit.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.