Megszívathatta a közmédia Hadházy Ákost

MNO

2016. július 18., hétfő 10:54, frissítve: hétfő 14:08

Az LMP új társelnökét behívták a közrádióba, majd az ajtóban közölték vele, hogy mégsem kell bemennie. A történetre reagált az MTVA is.

„Legszebb hivatás a szivatás… (sic!)” – kezdte Facebook-posztját Hadházy Ákos, az LMP hétvégén megválasztott társelnöke. Elmesélése szerint meghívták a közrádió reggeli műsorába, amelyen meglepődött, de végül nem csalódott.

„Miután a bejáratnál lébecoló három biztonsági őr beléptetett, jött a szerkesztő és közölte, hogy bocs, de átszerveződött a dolog, és leléphetek:) Szép pálya a politikusi, pláne, ha az ember vidéki és négykor kell kelnie, hogy a reggeli műsorba biztosan odaérjen:)”

– folytatta a sztorit. Állítólag az egyik LMP-sajtósnak küldtek egy SMS-t, hogy Hadházynak nem kell bemennie, de a politikus szerint egy Google-kereséssel megtalálták volna az ő telefonszámát is. Posztját így zárta: „Ez a cég kb. 100 milliárdjába kerül az adófizetőknek. Ebből százezer ember kaphatna egymillió forintot, vagy egymillió százezret... (Aztán inkább valószínűleg csak néhányan kapnak is, de ők irtó sokat:( )”

Volt folytatása is a sztorinak Hadházy Facebook-oldalán: „A Hírtv nem mondta le az interjút, így ott elmondhattam: az Lmp célja nem az, hogy valamilyen statisztika kimutassa, hogy ilyen-olyan munkája mindenkinek van”. Az interjút itt éri el.

Az LMP új társelnökével a szombati tisztújító után a Magyar Nemzet is beszélgetett – az interjút itt olvashatja.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Az MTVA visszautasítja Hadházy Ákos vádjait

„Vasárnap este 22.47-re dőlt el, hogy a hétvégi aktualitások ismeretében átszervezzük a hétfői adásmenetet” – kezdte az MNO-nak is megküldött közleményét az MTVA. A szerkesztőjük valóban írt SMS-t annak a sajtósnak – Varga Amarának –, akivel az interjút egyeztették előzetesen, és értesítette az átszervezésről.

„Visszajelzés azonban nem érkezett, ezért reggel fél hét körül többször megpróbálta hívni telefonon – még egyszer hangsúlyozzuk, azt a sajtóst, akivel az interjú egyeztetésre került –, hogy Hadházy Ákos ne érkezzen a műsorba, azonban a sajtós ki volt kapcsolva” – közölte az MTVA Sajtóirodája, amely egy volt sajtóst is keresett még, más számot viszont nem ismertek, akit felhívhattak volna.

„Az a része a bejegyzésének, hogy miattunk kelt fel hajnali 4-kor, nos, az nehezen állja ki az igazság próbáját, mert Hadházy úr a Hír Tv-ből jött át hozzánk” – írta még az MTVA.

A szerkesztő ajánlja

Tölgyesi Gábor

Meggyógyítani a törött szárnyú lelkeket – interjú Vásáry Tamással

A zongoraművész, karmester Cziffra Györgyről, a zenén túli jótékonysági koncertjéről és a kalandos hangversenyekről.

Lázár Fruzsina

Mennyit ér ma egy emberélet?

Ismeretségen vagy a jó szerencsén múlik az életben maradás, ha valaki gyors egészségügyi ellátásra szorul?

Vég Márton

Maffiamódszerekkel dolgozhattak Tiborcz Istvánék

Az ellenzék szerint az Elios csalásgyanús pályázatai az utolsó szöget jelenthetik az Orbán-rendszer koporsójába.

Szabó Zsolt

Félig üres korsó: egyelőre nem lesz csendes a bulinegyed

Érvénytelen lett a helyi népszavazás a bulinegyedről, az egész VII. kerületben 43 520 ember szavazhatott. Riport.