Megtréfálta Vágó Gábort a Matolcsy-közeli egyetem

MN

2017. szeptember 25., hétfő 18:26, frissítve: hétfő 18:48

Igen, vagyis nem – meglepő levelet kapott Vágó Gábor a Pécsi Tudományegyetem egyik doktori iskolájától. A minap ugyanis arról tájékoztatták, hogy felvételt nyert a Földtudományok Doktori Iskola doktori programjára, ám alig telt el fél óra, amikor egy újabb levélben már azt írták, hogy mégsem. Mint Vágó kiderítette, ez utóbbi levélben foglaltak vonatkoznak rá – írja beszámolójában a 24.hu.

Arról az egyetemről van szó, ahol Hidvéghi Balázs Fidesz-szóvivő és felesége, Matolcsy György jegybankjának dolgozói, a jegybanki alapítványokhoz köthető emberek és Matolcsy újdonsült felesége is hallgató. Ráadásul az ösztöndíj odaítélésére nagy befolyással bíró testületben pedig Matolcsy-rokont is találni.

A portál megjegyzi: közülük sokan fel is veszik a havi nettó 300 ezer forintos, a jegybanki alapítványok pénzéből származó ösztöndíjat. Vágó azonban nem erre az ösztöndíjra pályázott, hiszen önköltséges képzésre jelentkezett, és a szakmai érdeklődése miatt választotta az intézményt. A politikus azt mondta a 24.hu-nak, hogy a publikációit nem fogadták el a pécsi doktori iskolában.

A portál felhívja a figyelmet arra, hogy a két egymásnak ellentmondó levél Vágó közéleti szerepvállalása tükrében mindenképp érdekes: ismeretes, az ex-LMP-s szinte közellenséggé vált a kormányoldalon. Egyik népszavazási kérdésében – a korrupciós bűncselekmények elévülési ideje 5-ről emelkedjen 12 évre – el is kezdték gyűjteni az ellenzéki erők az aláírásokat, mire a kormányoldal gyorsan elfogadta a vonatkozó törvénymódosítási javaslatot, kifogva a szelet az ellenzékiek vitorlájából. Vágót pedig nemzetbiztonsági kockázatként azonosította Németh Szilárd Fidesz-alelnök a parlament nemzetbiztonsági bizottságának ülésén.

A 24.hu megkereste a doktori iskolát arról érdeklődve, hogy csak Vágó esetében ment-e ki két, ellentétes tartalmú levél, mi okozta a hibát, de egyelőre nem válaszolt az intézmény.

A szerkesztő ajánlja

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

„Jelentsen fel, úgysem fog történni semmi”

A Központi Nyomozó Főügyészség előtt a fideszes „jelölt” karácsonyi csomagjának ügye.

Majláth Ronald

Szélesedő szakadék, és egy elveszett nemzedék

Egyre nehezebb tapasztalatlan fiatalként boldogulni a globalizált világban.

Pallagi Marianna

Aggódnak a magyarok, amiért ukrán katonákat telepítenének Kárpátaljára

A helyi magyarok úgy vélik, hogy a nacionalisták után a frontot megjárt harcosok is célba vennék őket.

Tölgyesi Gábor

Meggyógyítani a törött szárnyú lelkeket – interjú Vásáry Tamással

A zongoraművész, karmester Cziffra Györgyről, a zenén túli jótékonysági koncertjéről és a kalandos hangversenyekről.