Megtréfálta Vágó Gábort a Matolcsy-közeli egyetem

MN

2017. szeptember 25., hétfő 18:26, frissítve: hétfő 18:48

Igen, vagyis nem – meglepő levelet kapott Vágó Gábor a Pécsi Tudományegyetem egyik doktori iskolájától. A minap ugyanis arról tájékoztatták, hogy felvételt nyert a Földtudományok Doktori Iskola doktori programjára, ám alig telt el fél óra, amikor egy újabb levélben már azt írták, hogy mégsem. Mint Vágó kiderítette, ez utóbbi levélben foglaltak vonatkoznak rá – írja beszámolójában a 24.hu.

Arról az egyetemről van szó, ahol Hidvéghi Balázs Fidesz-szóvivő és felesége, Matolcsy György jegybankjának dolgozói, a jegybanki alapítványokhoz köthető emberek és Matolcsy újdonsült felesége is hallgató. Ráadásul az ösztöndíj odaítélésére nagy befolyással bíró testületben pedig Matolcsy-rokont is találni.

A portál megjegyzi: közülük sokan fel is veszik a havi nettó 300 ezer forintos, a jegybanki alapítványok pénzéből származó ösztöndíjat. Vágó azonban nem erre az ösztöndíjra pályázott, hiszen önköltséges képzésre jelentkezett, és a szakmai érdeklődése miatt választotta az intézményt. A politikus azt mondta a 24.hu-nak, hogy a publikációit nem fogadták el a pécsi doktori iskolában.

A portál felhívja a figyelmet arra, hogy a két egymásnak ellentmondó levél Vágó közéleti szerepvállalása tükrében mindenképp érdekes: ismeretes, az ex-LMP-s szinte közellenséggé vált a kormányoldalon. Egyik népszavazási kérdésében – a korrupciós bűncselekmények elévülési ideje 5-ről emelkedjen 12 évre – el is kezdték gyűjteni az ellenzéki erők az aláírásokat, mire a kormányoldal gyorsan elfogadta a vonatkozó törvénymódosítási javaslatot, kifogva a szelet az ellenzékiek vitorlájából. Vágót pedig nemzetbiztonsági kockázatként azonosította Németh Szilárd Fidesz-alelnök a parlament nemzetbiztonsági bizottságának ülésén.

A 24.hu megkereste a doktori iskolát arról érdeklődve, hogy csak Vágó esetében ment-e ki két, ellentétes tartalmú levél, mi okozta a hibát, de egyelőre nem válaszolt az intézmény.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.