Megvan a hitelminősítők ellenszere

Muki

2011. december 7., szerda 16:00, frissítve: péntek 11:11

Képtelen voltam ellenállni a kísértésnek, hogy pár karakterben ne emlékezzek meg a hitelminősítőkről.

Már most szólok, exkluzív információkkal nem tudok szolgálni. Elmarad a világmegváltás, pedig egy ilyen szép, decemberi „tavaszi” napon milyen király lenne előállni valami félelmetes és dark titokkal, ami akár az egész rendszernek megadja a kegyelemdöfést. Eljönne a hőn áhított szép új világ; ahol mindenki boldog, kiegyensúlyozott, egészséges, fitt, szép és helyes, illetve cuki. Emellett a kisugárzása átlagon felüli, és nem kell fogszabályzót sem hordania, alanyi jogon járna az aloe vera is.

Szóval itt vannak ezek a hitelminősítők, akik lassan már olyan dolgokat is leminősítenek, amik még teljes egészében nem is léteznek. Ez már a gazdasági ezotérizmus kategóriája, amibe csak nagyon kevesen férnek bele. A három böhöm nagy cég pedikűrözött ujjú vezetője bizonyosan jó helyen van, meg a pénzvilág egyéb moguljai is – legalábbis a jó kis összeesküvés-elméletek szerint. Ez vagy igaz, vagy nem, de az mégis csak elképesztő, hogy szinte semmilyen kontroll nincs e cégek fölött. Sem az USA, sem Brüsszel nem képes hatékonyan fellépni ebben az ügyben, a Tatooine meg túl messze van, így ezek kedvükre döntögethetnek be országokat, de újabban már „övezeteket” is. Az egész világ tanácstalan, olyan bonyolulttá váltak a rendszerek, hogy azon – bárhogy is hazudják az ellenkezőjét – már nem tudnak kiigazodni.

De mondjuk emiatt sem szomorkodom, hitem van abban, hogy eljön a hőn áhított szép új világ; ahol mindenki boldog, kiegyensúlyozott, egészséges, fitt, szép és helyes, illetve cuki. Emellett a kisugárzása átlagon felüli, és nem kell fogszabályzót sem hordania, alanyi jogon járna az aloe vera is.

S ha esetleg érdekel valakit, mi ennek a szilárd hitnek az alapja, már írom is: a magyar celebvilágba vetettem utolsó előtti reményem.

E klub tele van látóval, mágussal, varázslóval és mindenféle jövendőmondóval, auramachinátorral, akik négy-öt, de akár hat dimenzióban is látnak. Jobbítják a világot: körülöttük pezseg az élet, a csúf is széppé válik, megjavul, ami elromlott.

Szóval valahogy itt kellene keresni a megoldást, hiszen joggal várhatjuk el tőlük mi, nagyon egyszerű emberek, hogy csodálatos képességeiket ne csak a lokalitásban és saját érdekeik mentén bimbóztassák, hanem a globalitásban is kamatoztassák. Így számolva fel a gonoszt. Nyilván képesek lennének arra, hogy a metatéren és a kvantumvilágon keresztül meggyőzzék a hitelminősítőket meg a spekulánsokat, hogy nem a pénz a lényeg, s egyébként is: nem a külcsín számít, hanem a belbecs.

Na puszi!

A szerkesztő ajánlja

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.

Lándori Tamás

Nem tűnt őrültnek a tornyospálcai apagyilkos

A helyiek azt beszélik, új pirulákat írt fel orvosa az elkövetőnek újabb szörnyű tette előtt.