Megvette a kormány a szuperkórház telkét

MN

2017. július 11., kedd 20:30, frissítve: kedd 22:27

Megvásárolta a kormány a dél-budai szuperkórház telkét, a hírt Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere jelentette be az ATV Egyenes beszéd című műsorában kedd este - írja az Atv.hu. Balog hozzátette, hogy az eredeti, XI. kerületi ingatlanról van szó.

Cserháti Péter, az Egészséges Budapest program miniszteri biztosa az MTI-nek kedd este azt mondta, hogy 4,4 milliárd forintért vásárolták meg a telket, az ingatlanokat a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) szerezte meg.

A miniszteri biztos elmondása szerint a nagy centrumok fejlesztése 2019-ben gőzerővel megindulhat, ha a döntések kellő időben megszületnek. Kitért arra is, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter korábban a Kormányinfón a dobogói beruházást 120-150 milliárd forintos összeggel körvonalazta, ennek pontosítását kell elvégezni szeptemberig, hogy a közbeszerzéseket egzakt összegekkel írhassák ki.

Két héttel ezelőtt még a minisztérium sem volt biztos abban, hogy meg tudják szerezni a dél-budai szuperkórháznak helyet adó ingatlan teljes területét. Egy akkor megjelent határozatban leszögezték, hogy „a Dél-budai Centrum megvalósítása kapcsán további időveszteség nem megengedhető”. 

A határozat értelmében, amennyiben nem tudják tartani ezt a határidőt sem, úgy a kormány elállt volna a vételi szándékától, és a beruházásnak más helyszínt jelöl ki.

A kabinet tavaly döntött arról, hogy az Egészséges Budapest Program végrehajtása keretében a Dél-budai Centrum Budapest XI. kerület, Dobogó nevű városrészben jöjjön létre. A terület megközelíthetősége érdekében kettő darab autópálya-lehajtó megépítését is elrendelték.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.