Menekültek befogadására kér magyarázatot a Jobbik

MTI

2018. január 12., péntek 15:59, frissítve: péntek 17:10

Magyarázatot követel 1300 migráns befogadására a Jobbik – közölte pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Jakab Péter, az ellenzéki párt szóvivője.

A politikus arra hivatkozott, hogy Altusz Kristóf, a Külgazdasági és Külügyminisztérium európai és amerikai kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Times of Malta című lapnak arról beszélt, tavaly ennyien kaptak menekültstátuszt Magyarországon, de a kormány ezt az érintettek biztonsága érdekében nem tette közzé.

Jakab Péter szerint lehetett tudni, hogy a kötvénybizniszen keresztül 20 ezer „gazdag migráns” érkezett, és azt is, hogy 2016 februárjában a kormányfő aláírta a kvóták végrehajtásáról szóló Európai Tanács-határozatot. Ám mint mondta, a legdurvább rémálmaiban sem gondolta volna, hogy ezt végre is hajtják, és betelepítenek 1300 menekültet.

A jobbikos politikus szerint ha ez igaz, akkor az évszázad legnagyobb fideszes átverése zajlik, s színház volt az Állítsuk meg Brüsszelt kampány, a kvótanépszavazás, a nemzeti konzultáció és a sorosozás. A miniszterelnök átvert egy nemzetet, és becsapta saját szavazóit is – tette hozzá, fölvetve: ha „tényleg létezik Soros-terv, akkor a Soros-ösztöndíjas Orbán Viktor most nem épp azt hajtja végre?”

Azt követelte: a kormányfő adjon magyarázatot, hogy ki ez az 1300 ember, hogyan kerültek ide, honnan jöttek, miből élnek, és hol vannak most.

A szerkesztő ajánlja

Katona Mariann

Szigetvári Viktor: Visszalépünk két LMP-s javára

Az Együtt miniszterelnök-jelöltje szerint Habony Árpád inkább szak, mint ember, de a munkájához ért. Interjú.

Vég Márton

Titkos budapesti albérletek menekülteknek

Azt is eltitkolta a kormány, hogy 2016 augusztusa óta Budapesten már lakhatási program is van menekültek számára.

Molnár Csaba

Miért innák a legdrágább ásványvizet, ha sokkal többért nyerset is kaphatnak?

Az amerikai yuppie-k úgy veszik literenként 1800 forintért a tömény baktériumtenyészetet, mint a cukrot.

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.