Menekültek befogadására kér magyarázatot a Jobbik

MTI

2018. január 12., péntek 15:59, frissítve: péntek 17:10

Magyarázatot követel 1300 migráns befogadására a Jobbik – közölte pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Jakab Péter, az ellenzéki párt szóvivője.

A politikus arra hivatkozott, hogy Altusz Kristóf, a Külgazdasági és Külügyminisztérium európai és amerikai kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Times of Malta című lapnak arról beszélt, tavaly ennyien kaptak menekültstátuszt Magyarországon, de a kormány ezt az érintettek biztonsága érdekében nem tette közzé.

Jakab Péter szerint lehetett tudni, hogy a kötvénybizniszen keresztül 20 ezer „gazdag migráns” érkezett, és azt is, hogy 2016 februárjában a kormányfő aláírta a kvóták végrehajtásáról szóló Európai Tanács-határozatot. Ám mint mondta, a legdurvább rémálmaiban sem gondolta volna, hogy ezt végre is hajtják, és betelepítenek 1300 menekültet.

A jobbikos politikus szerint ha ez igaz, akkor az évszázad legnagyobb fideszes átverése zajlik, s színház volt az Állítsuk meg Brüsszelt kampány, a kvótanépszavazás, a nemzeti konzultáció és a sorosozás. A miniszterelnök átvert egy nemzetet, és becsapta saját szavazóit is – tette hozzá, fölvetve: ha „tényleg létezik Soros-terv, akkor a Soros-ösztöndíjas Orbán Viktor most nem épp azt hajtja végre?”

Azt követelte: a kormányfő adjon magyarázatot, hogy ki ez az 1300 ember, hogyan kerültek ide, honnan jöttek, miből élnek, és hol vannak most.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.