Menekülttáborral riogatta Orbán a bicskeieket

MN

2018. március 4., vasárnap 12:25, frissítve: hétfő 07:15

Ezúttal Bicskén járt Orbán Viktor, ahol Tessely Zoltán fideszes jelölt mellett kampányolt. A miniszterelnök Facebook-oldalán megosztott videójából kiderül: Orbán – amellett, hogy fotózkodott – az egyik háznál két papagájjal, valamint egy német juhászkutyával is találkozott. Nem hagyta, hogy elrettentse az állat: „Ne harapjál meg!” – szólította fel a kutyát, majd bátran becsöngetett.

„Mondtam a Zolinak, hogy jöjjünk el egy választópolgárhoz” – magyarázta az ott lakóknak. Beszélgetett egy négyévessel is, akit felvilágosított, hogy most még nem írhatja alá a támogató ívet, mert csak 14 év múlva mehet szavazni.

Az angolul is feliratozott videóban Orbán arról is beszámolt, hogy a szomszéd faluban nőtt fel, és szomorú volt látni, amikor menekülttábort nyitottak a városban. „Elmondtam a bicskeieknek, hogy ha nem a bevándorlás ellen harcoló Fidesz–KDNP alakít kormányt, abban az esetben a menekülttábort, amelyet bezártunk, itt újra fogják nyitni” – fogalmazott.

„Nekünk a gyermek a legfontosabb, a gyermek az első, és nekünk több gyermekre van szükségünk, nem pedig migránsokra. Hajrá, Bicske!” – mondta.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

A miniszterelnök ezúttal sem értesítette a sajtót a látogatásról. Nem ez volt az első ilyen út: Orbán Debrecenben és Miskolcon például stadiont nézett, Dunaújvárosban jégkorongozókkal találkozott, míg Egerben ropit és mézes puszedlit evett.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.