„Mi vertük meg Csintalant, mi dobáltunk Molotov-koktélt országgyűlési képviselőkre” + Videó

PR

2012. március 21., szerda 10:35, frissítve: szerda 12:53

Folytatódik a Budaházy-per a Fővárosi Törvényszéken. A bíróság Benkő Györgyöt hallgatta meg, aki 2010 februárjában hozott nyilvánosságra terhelő hangfelvételeket a Magyarok Nyilairól.

A médiának korábban többször nyilatkozó férfi ezúttal megtiltotta, hogy kép- és hangfelvétel készüljön róla. Benkő György korábban – magát szélsőségesnek tettetve – beépült a Magyarok Nyilai nevű szervezetbe, majd 2010 februárjában hozta nyilvánosságra az általa titokban készített hangfelvételeket a szervezetről.


A férfi elmondta, hogy már középiskolában ismerte a másodrendű vádlott Somogyi Józsefet. Somogyi 2006 után kezdett arról beszélni neki, hogy különböző utcai összetűzések során megsérült, és hogy tagja a Magyarok Nyilai szélsőséges csoportnak, amelynek célja az akkori hatalom megdöntése volt. Beszélt arról is, hogy vezetőjük Budaházy György elsőrendű vádlott, és hogy körülbelül 30-an vannak.

Benkőnek elmondása szerint elege lett a szervezet tervezett akcióival kapcsolatos hencegésből, és ezért döntött így, hogy beépül a szervezetbe és leleplező anyagokat készít róluk. Mobiljával vett fel magánbeszélgetéseket. Az egyik felvételen az hangzott el: „Mi vertük meg Csintalant, mi dobáltunk Molotov-koktélt országgyűlési képviselőkre. Mi robbantottunk Szilvásy házánál, én lőttem a Hiller házára, mi kell még?”

Forrás: Hír TV

A szerkesztő ajánlja

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.

Lakner Dávid

Kicsit kívülre kellett szorítani a színészt

A Testről és lélekről című film főszereplője, Borbély Alexandra szerint merni kell nagyot gondolni. Interjú.