Migránsoknak nézték Cegléden az arab turistacsoportot

MN

2018. január 6., szombat 15:25, frissítve: vasárnap 10:24

A Fidesz migráns-ellenes propagandájának köszönhetően ismét riadalmat váltott ki a helybéliek körében, hogy idegenek érkeztek a településre, ezúttal Cegléden néztek migránsnak egy arab turistacsoportot – az esetről a Ceglédi panoráma nevű helyi lap számolt be.

Volt, aki a rendőrséget riasztotta a városban sétáló arab csoport miatt:

„Egy alkalmazottam mondta, hogy furcsa alakok járkálnak a városban. Szembetűnő volt mindenkinek. Szóltam egy rendőr ismerősömnek, hogy nézzenek utána, nehogy gond legyen” – írta az egyik szemtanú a lapnak, míg egy másik férfi egy benzinkúton futott össze a társasággal, akik cigarettát akartak vásárolni. A szemtanú úgy vélte, talán sportolói csapatról lehetett szó, de nem viseltek egységes ruhát, a nyakukban ugyan lógott „valami egységes cucc”, de azt a kabátjuktól nem lehetett látni. A férfi azt is megjegyezte, hogy az idegenek „feketék voltak”.

Egy nő pedig pánikba esett, és azt írta: „Rémisztő volt! Kérem, a migránsveszély miatt és főleg a nőkre tekintettel hívják fel a CEGLÉDI emberek figyelmét, hogy ne járkáljanak egyedül az utcán, mert már itt sem biztonságos”.

Nem először fordul elő, hogy migránsokat vizionálnak: novemberben arról érkeztek a hírek, hogy Kömlőn migránsnak nézték a mindenszentek alkalmából a faluba látogatókat, akik közt voltak helyiek is. Majd Perbálon is megjelent a migránshisztéria: a Srí Lanka-i egyetemistákról gondolták azt, hogy illegális bevándorlók, ezért rájuk hívták a rendőrséget. Pár héttel később pedig a pécsi vízilabdázókról hitte azt egy ügybuzgó pécsi, hogy migránsok, és szintén telefonált a rendőrségre.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.