Mind az öt párt képviselteti magát a tanácskozáson

TK

2012. június 14., csütörtök 22:34

Minden parlamenti párt képviselteti magát azon a pénteki ötpárti tanácskozáson, amelyet Áder János köztársasági elnök kezdeményezett a június 20-án kezdődő, a fenntartható fejlődésről szóló Rio+20 konferencia kapcsán.

A Fidesz-frakciót a képviselőcsoport vezetője, Rogán Antal, a KDNP-t pedig Harrach Péter frakcióvezető képviseli az egyeztetésen – közölték a frakciók sajtóosztályai az MTI érdeklődésére.

A szocialisták részéről Mesterházy Attila pártelnök–frakcióvezető lesz jelen az ötpárti tanácskozáson. Török Zsolt, az MSZP szóvivője az MTI-nek azt mondta: remélik, hogy szemben a Schmitt Pál államfői ideje alatt folytatott látszategyeztetésekkel, amikor már eldöntött kérdésekhez kérték az ellenzék asszisztálását, ezúttal valódi konzultációra nyílik lehetőség az államfőnél, és ez rendszeressé is válik, nemcsak hosszú távú és nemzetközi ügyekben, hanem az emberek milliót érintő problémák kapcsán is.

A Jobbikot Balczó Zoltán frakcióvezető-helyettes, az Országgyűlés alelnöke képviselői az egyeztetésen, az LMP nevében pedig Schiffer András országgyűlési képviselő vesz részt a megbeszélésen.

A Rio de Janeiróban megrendezendő konferencián a magyar álláspontot Áder János képviseli. Az államfő a pénteki ötpárti találkozóra szóló meghívó levelét hétfőn küldte el a frakcióvezetőknek. A köztársasági elnök szerint a téma kapcsán a Magyarország számára alapvetően fontos érdekek messze túlmutatnak a választási ciklusokon, kormányzati időszakokon, és magasan felette állnak a napi pártpolitikai vitáknak. Bővebben>>>

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.