Mindenki valakié: 25 milliós állami támogatás Charlie koncertjére

2017. december 7., csütörtök 12:45, frissítve: csütörtök 15:47

Az NKA is felejthetetlenné szeretné tenni Charlie 70. születésnapjára emlékeztető koncertjét: a kulturális alap novemberben állami forrásból 25 millió forinttal támogatta a Budapest Arénába meghirdetett, december 29-i programot.

A támogatás azért is meglepő, mert a program várhatóan telt házas lesz, és a szervezők eleve jelentős bevételre számíthatnak: a legolcsóbb jegy közel nyolcezer, a legdrágább közel 13 ezer forint lesz a december végi koncertre – ahol egyébként fellép az Orbán Viktor társaságában szívesen mutatkozó Leslie Mandoki is.

Azt már a 444.hu teszi hozzá, hogy Charlie-koncertre jutó milliók a Rózsa Recordsnál landolnak. Ennek tulajdonosa Rózsa István, aki amúgy az ATV igazgatóságának is tagja, és cégei Balog Zoltán miniszteri keretének egyik fő haszonélvezői.

Charlie patronálása mellett az NKA összesen 21 millió forintot adott köztévés Borbás Mária cégének Az ember legjava című dokumentumfilm előkészítésére, illetve Az idők jelei című, fideszes tanulmánykötet kiadására és konferenciarendezésre.

A legtöbb pénz, 50 millió forint azonban a külügyi tárca külképviseleti szerveihez jutott, ebből a keretből vihetik külföldre a „Soli Deo Gloria, a reformáció öt évszázada című kiállítást, és tarthatják meg a kapcsolódó rendezvényeket.

A szerkesztő ajánlja

Szabó Zs. László

Fideszes politikus édesanyja teheti ki a bérház lakóit

Az új, 82 éves tulajdonos fia is tagja volt annak a miskolci önkormányzati bizottságnak, amely az ingatlan eladásáról döntött.

Molnár Richárd

Átjáróház a letelepedési kötvényprogram? Csak húszan buktak el a sok ezerből

Nehéz volt megbukni a nemzetbiztonsági vizsgálatokon a letelepedési kötvényeseknek.

Kerekes Zsolt

„Orbán Viktor tisztában van vele, hogy nagyobb valószínűséggel veszíteni fog”

Az elégtétellel való fenyegetés azt mutatja, a választás utánra is ki van tűzve a feladat: összetartás, ellenállás, visszavágás.

Grimm Balázs

Egy édesanya és az ő halálos beteg kisfia, akiket magára hagyott az állam

Az olcsó gyógyszereket megkapják támogatottan, a drágákat nem, miközben 74 ezer forintból próbál megélni a kis család.