Mindent látó revizort nevezett ki Lázár János

Koncz Tamás

Koncz Tamás

2017. november 7., kedd 08:30, frissítve: kedd 14:34

Egy vállalati guru veszi át keddtől a Miniszterelnökség hazai és uniós projektjeinek ellenőrzését – derül ki a legfrissebb Magyar Közlönyből.

Lázár János Sagyibó Viktort, a Microsoft Magyarország korábbi kormányzati üzletágának vezetőjét nevezte ki miniszteri biztossá, a tárcában belül szokatlanul széles ellenőrzési hatáskörrel. A dokumentum szerint

  • Sagyibó koordinálja majd a Miniszterelnökség, Lázár János és a Lázár alá tartozó állami vezetők, valamint az alájuk rendelt gazdasági társaságok projektjeit
  • monitorozhatja a Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztés Operatív Program végrehajtását, együttműködve a területért felelős kormánybiztossal
  • tanácsot ad az érintett vezetőknek, és jelentéseket ír Lázár felé a futó programok végrehajtásáról
 
Sagyibó Viktor
Fotó: digitalhungary.hu
 

A miniszteri biztos már korábban is bizonyított: a közgazdász végzettségű szakember 2001 és 2008 között a Pannon GSM, majd a Telenor menedzsereként és értékesítési igazgatójaként dolgozott, 2011-ig a Microsoft Magyarország értékesítési vezetője, 2012 és 2016 között pedig kormányzati üzletági igazgatója volt.

Szakmai pályafutásában idáig egyetlen törés mutatkozott – 2016 júniusában a 4iG Nyrt. vezérigazgatójává nevezték ki, de két hét múlva lemondott a posztról, konkrétabban ki nem fejtett személyes okokra hivatkozva.

Sagyibó megbízatása első körben fél évre szól, és ezalatt helyettes államtitkári fizetést, vagyis csaknem egymillió forintot kap, munkájában pedig háromfős titkárság is segíti. Lázár János valószínűleg üzleti szemléletű projektvezetést és bürokráciacsökkentést vár tőle a minisztériumban is.

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Az első Orbán-kormány jelölte Zaid Naffát a tiszteletbeli konzuli posztra

A jordán üzletember már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon.