Mindent látó revizort nevezett ki Lázár János

2017. november 7., kedd 08:30, frissítve: kedd 14:34

Egy vállalati guru veszi át keddtől a Miniszterelnökség hazai és uniós projektjeinek ellenőrzését – derül ki a legfrissebb Magyar Közlönyből.

Lázár János Sagyibó Viktort, a Microsoft Magyarország korábbi kormányzati üzletágának vezetőjét nevezte ki miniszteri biztossá, a tárcában belül szokatlanul széles ellenőrzési hatáskörrel. A dokumentum szerint

  • Sagyibó koordinálja majd a Miniszterelnökség, Lázár János és a Lázár alá tartozó állami vezetők, valamint az alájuk rendelt gazdasági társaságok projektjeit
  • monitorozhatja a Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztés Operatív Program végrehajtását, együttműködve a területért felelős kormánybiztossal
  • tanácsot ad az érintett vezetőknek, és jelentéseket ír Lázár felé a futó programok végrehajtásáról
 
Sagyibó Viktor
Fotó: digitalhungary.hu
 

A miniszteri biztos már korábban is bizonyított: a közgazdász végzettségű szakember 2001 és 2008 között a Pannon GSM, majd a Telenor menedzsereként és értékesítési igazgatójaként dolgozott, 2011-ig a Microsoft Magyarország értékesítési vezetője, 2012 és 2016 között pedig kormányzati üzletági igazgatója volt.

Szakmai pályafutásában idáig egyetlen törés mutatkozott – 2016 júniusában a 4iG Nyrt. vezérigazgatójává nevezték ki, de két hét múlva lemondott a posztról, konkrétabban ki nem fejtett személyes okokra hivatkozva.

Sagyibó megbízatása első körben fél évre szól, és ezalatt helyettes államtitkári fizetést, vagyis csaknem egymillió forintot kap, munkájában pedig háromfős titkárság is segíti. Lázár János valószínűleg üzleti szemléletű projektvezetést és bürokráciacsökkentést vár tőle a minisztériumban is.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.