Módosulhat a köznevelési törvény?

MTI

2016. február 18., csütörtök 17:21, frissítve: csütörtök 17:53

Ha a köznevelési kerekasztal munkájának végén azt állapítják meg, hogy módosítani kell a köznevelési törvényen, akkor „abban is állunk rendelkezésre” – mondta az ember erőforrások minisztere csütörtökön Budapesten egy más témában tartott sajtótájékoztatón.

Balog Zoltán – arra a kérdésre válaszolva, hogy a kedden alakult civil közoktatási platform javaslatait figyelembe veszik-e – kifejtette: ha egy civil szakmai fórum komoly szakmai munkát akar végezni, és ennek eredményei vannak, akkor azt mindenképp szeretnék becsatornázni a köznevelési kerekasztalba. Hozzátette, hogy mindazokkal szívesen tárgyalnak, akiket a diákokért érzett felelősségérzet vezet, de egy több száz tagú kerekasztal nyilván nem fog tudni működni.

Egyrészt az a kérés a kerekasztalhoz, hogy ne kapkodjon, másrészt az, hogy azonnal változtasson, mindeközben azonban kevés szó esik a gyerekekről, akiknek a jövőjéről van szó – mondta a miniszter.

Saját kerekasztalt alakítanak a tanárok

Korábban a szakmai és civil szervezetek a kormány közoktatási kerekasztalára válaszul életre hívták a Civil Közoktatási Platformot.

Az alternatív kerekasztal három szakmai csoportot hozott létre, egyet az oktatási koncepció kialakítására, egy másikat az azonnali intézkedések megfogalmazására, a harmadik pedig az úgynevezett akciócsoport.

A Civil Közoktatási Platform egyeztetésén részt vevő szervezetek többsége a jövőben bojkottálja a kormány által szervezett köznevelési kerekasztalt.

Magyar hadifoglyok adatai kerültek elő Oroszországban
Mintegy 420 ezer, a második világháború alatt szovjet hadifogságba került magyar katona adatait találták meg magyar kutatók Oroszországban – jelentette be a Gulág Emlékbizottság ülése után az emberi erőforrások minisztere. A dokumentumok digitalizálását a bizottság költségvetéséből finanszírozzák majd, hogy könnyebben kutathatóvá váljanak, tette hozzá.

A szerkesztő ajánlja

Katona Mariann

Szigetvári Viktor: Visszalépünk két LMP-s javára

Az Együtt miniszterelnök-jelöltje szerint Habony Árpád inkább szak, mint ember, de a munkájához ért. Interjú.

Vég Márton

Titkos budapesti albérletek menekülteknek

Azt is eltitkolta a kormány, hogy 2016 augusztusa óta Budapesten már lakhatási program is van menekültek számára.

Molnár Csaba

Miért innák a legdrágább ásványvizet, ha sokkal többért nyerset is kaphatnak?

Az amerikai yuppie-k úgy veszik literenként 1800 forintért a tömény baktériumtenyészetet, mint a cukrot.

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.