Molnár Zsolt: A kormány leváltásával kellene foglalkozni

MN

2017. július 28., péntek 08:29, frissítve: péntek 08:37

Áll bármilyen vizsgálat elé Molnár Zsolt, az MSZP elnökségi tagja – erről a politikus a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt pénteken annak kapcsán, hogy pártja miniszterelnök-jelöltje, Botka László élesen kritizálta őt egy lapinterjúban.

Molnár Zsolt kifogásolta, abszurdnak és „pártállami időket idézőnek” nevezte az MTI beszámolója szerint, hogy egy meg nem hozott döntéssel kapcsolatban lenne ilyen vizsgálat. Arról nem tud, hogy van egyáltalán, de ha igen, akkor áll elébe – jelezte.

Botka László a 168 Óra csütörtöki számában megjelent interjúban az MSZP álláspontjával ellentétesnek minősítette Molnár Zsoltnak, a párt országos elnökségi tagjának a véleményét, aki szerint hagyni kellene, hogy az LMP önállóan indulhasson, és az MSZP nem vitathatja el, hogy Gyurcsány Ferencnek, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökének a parlamentben a helye.

Molnár Zsolt sajnálatosnak nevezte, hogy az MSZP belső ügyeivel foglalkoznak, ahelyett hogy az ellenzéki stratégia kialakításával, a kormány leváltásával törődnének.

A politikus a rádióműsorban kifejtette: szerinte nincs olyan hallgató, aki szerint a DK létezik Gyurcsány Ferenc nélkül. Hozzátette: ő továbbra is széles körű szövetségi politikát támogat, de ebben a kérdésben ősszel az országos választmánynak kell döntenie, a testület döntését el fogja fogadni. Arról is beszélt, hogy ismeri a fővárosi és nagyvárosi párttársai véleményét, és utalt arra, hogy az elmúlt napok közvélemény-kutatásai az MSZP csökkenő támogatását mutatják. Szerinte nincs egyedül az álláspontjával, azt széles körűnek nevezte.

„Tartok attól, hogyha nem tudunk létrehozni egy széles körű szövetséget, akkor úgy fogják értelmezni a választók is meg a politikai elemzők is, hogy föladtuk a választást, és Orbán Viktor kottájából játszunk” – fogalmazott, hozzátéve: bízik abban, hogy ezt el fogják kerülni.

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

Mennyit ér ma egy emberélet?

Ismeretségen vagy a jó szerencsén múlik az életben maradás, ha valaki gyors egészségügyi ellátásra szorul?

Vég Márton

Maffiamódszerekkel dolgozhattak Tiborcz Istvánék

Az ellenzék szerint az Elios csalásgyanús pályázatai az utolsó szöget jelenthetik az Orbán-rendszer koporsójába.

Szabó Zsolt

Félig üres korsó: egyelőre nem lesz csendes a bulinegyed

Érvénytelen lett a helyi népszavazás a bulinegyedről, az egész VII. kerületben 43 520 ember szavazhatott. Riport.

MN

Az én Jókaim – 193 éve született a „nagy magyar mesemondó”

A nagy elbeszélőre emlékezve arra kértük szerzőinket, meséljenek nekünk egy flekk Jókait.