Molnár Zsolt: A kormány leváltásával kellene foglalkozni

MN

2017. július 28., péntek 08:29, frissítve: péntek 08:37

Áll bármilyen vizsgálat elé Molnár Zsolt, az MSZP elnökségi tagja – erről a politikus a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt pénteken annak kapcsán, hogy pártja miniszterelnök-jelöltje, Botka László élesen kritizálta őt egy lapinterjúban.

Molnár Zsolt kifogásolta, abszurdnak és „pártállami időket idézőnek” nevezte az MTI beszámolója szerint, hogy egy meg nem hozott döntéssel kapcsolatban lenne ilyen vizsgálat. Arról nem tud, hogy van egyáltalán, de ha igen, akkor áll elébe – jelezte.

Botka László a 168 Óra csütörtöki számában megjelent interjúban az MSZP álláspontjával ellentétesnek minősítette Molnár Zsoltnak, a párt országos elnökségi tagjának a véleményét, aki szerint hagyni kellene, hogy az LMP önállóan indulhasson, és az MSZP nem vitathatja el, hogy Gyurcsány Ferencnek, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökének a parlamentben a helye.

Molnár Zsolt sajnálatosnak nevezte, hogy az MSZP belső ügyeivel foglalkoznak, ahelyett hogy az ellenzéki stratégia kialakításával, a kormány leváltásával törődnének.

A politikus a rádióműsorban kifejtette: szerinte nincs olyan hallgató, aki szerint a DK létezik Gyurcsány Ferenc nélkül. Hozzátette: ő továbbra is széles körű szövetségi politikát támogat, de ebben a kérdésben ősszel az országos választmánynak kell döntenie, a testület döntését el fogja fogadni. Arról is beszélt, hogy ismeri a fővárosi és nagyvárosi párttársai véleményét, és utalt arra, hogy az elmúlt napok közvélemény-kutatásai az MSZP csökkenő támogatását mutatják. Szerinte nincs egyedül az álláspontjával, azt széles körűnek nevezte.

„Tartok attól, hogyha nem tudunk létrehozni egy széles körű szövetséget, akkor úgy fogják értelmezni a választók is meg a politikai elemzők is, hogy föladtuk a választást, és Orbán Viktor kottájából játszunk” – fogalmazott, hozzátéve: bízik abban, hogy ezt el fogják kerülni.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.