Molnár Zsolt nem adja fel: megint összehívja a nemzetbiztonsági bizottságot

MN

2018. február 19., hétfő 12:51, frissítve: hétfő 13:03

A teljes magyar közéletet érdeklő kérdések, például az Elios-ügy miatt jövő szerdára ismét összehívja az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságát a testület szocialista elnöke.

Molnár Zsolt hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón utalva az elmúlt időszak meghiúsult bizottsági üléseire azt mondta, nem adom fel addig, amíg „engem életben és egy darabban látnak”, hogy a nemzetbiztonsági bizottság termébe bemenjenek a Fidesz-KDNP politikusai, akár Magyarország miniszterelnöke, és elmondják, mit kell tudni a teljes magyar közéletet feszítő kérdésekről – írja az MTI.

A politikus hozzátette: Orbán Viktor vasárnapi évértékelőjében sem volt szó arról, mit kell gondolni az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentéséről, az Elios-ügyről, vagy hogy a nemzetbiztonsági kabinetnek tagja lett a miniszterelnök kabinetfőnöke, „aki véletlenül Magyarország propagandaminisztere egy személyben”.

A szocialista képviselő azt is firtatta, mit kell gondolni arról az egyszerűsített honosítási eljárásról, amelynek révén 5000-6000 bűnöző is magyar állampolgárságot szerzett.

Molnár Zsolt azt mondta, arra az estre, ha nem sikerülne megtartani az ülést – „Németh Szilárd és tettestársai” kivonulnak vagy nem mennek el –, írásbeli kérdéssel fordul a miniszterelnökhöz, hogy miért lett tagja a nemzetbiztonsági kabinetnek a propagandaminiszter.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Jelezte, hogy a belügyminiszterhez is írásbeli kérdést nyújt be, azt tudakolva tőle, milyen nemzetbiztonsági kockázatot lát az OLAF-jelentésben és az Elios-ügyben, illetve 5000-6000 bűnöző befogadásában.

Ha a kérdésekre nem kapnak választ se a bizottság ülésén, se írásban, akkor a magyar embereknek jó lehetőségük lesz arra, hogy április 8-án választ adjanak a Fidesz–KDNP kormányzására – hangoztatta.

Kapott kérdést arról, mit szól ahhoz, hogy az előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csaba, akit milliárdos vagyoni hátrány okozásával gyanúsítanak, függetlenként indul az országgyűlési képviselő-választáson. Molnár Zsolt azt mondta, az MSZP-nek van jelöltje Szombathelyen Nemény András, a párt alelnöke személyében. Semmilyen részletet nem tud Czeglédy Csaba terveiről, nem állnak kapcsolatban – közölte arra a kérdésre, hogy vajon a képviselőjelöltként Czeglédy Csabát megillető mentelmi jog motiválhatta-e az indulást.

Mint megírtuk, január végén a fideszes és KDNP-s képviselők valósággal kirohantak a bizottsági ülésről, élükön Németh Szilárddal – egyszerűen azért, mert az eseményen tagként, jogszerűen részt akart venni Szél Bernadett is, akit a Fidesz nemzetbiztonsági kockázatnak tart.

Február 8-án sem volt határozatképes a nemzetbiztonsági bizottság: a testület kormánypárti tagjai akkor már el sem mentek az ülésre, közleményükben azt írták, azért, mert Soros ugyan még nem, de az emberei már ott ülnek. Név szerint Szél Bernadett, az LMP képviselője, aki egyébként teljes jogú tagja a testületnek, átesett az átvilágításon, vagyis minden feltétel adott, hogy bent legyen a zárt üléseken is. A néhány perces várakozás után Molnár Zsolt végül bejelentette, hogy a kormánypárti tagok hiánya miatt el sem tudják kezdeni az ülést.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.