Momentum: Csalásra buzdított egy kamupárt jelöltje

MN

2018. március 1., csütörtök 17:11, frissítve: csütörtök 19:12

„Rajtakaptunk egy kamupártot, ahogy választási csalásra buzdítja Pest 8-as választókörzetében indult jelöltünk, Tótok József aktivistáját” – írta az Indexnek küldött közleményében a Momentum.

A párt aktivistái a szigethalmi buszpályaudvaron gyűjtöttek szerdán aláírást, amikor egy férfi odalépett és 100 aláírást kínált másik 100 aláírásért cserébe. „Voltak nála kitöltött ívek is, így mindez nyilvánvalóan arra utalt, hogy másoljanak egymásnak aláírásokat.” Katona Sándor, a Momentum aktivistája a dolgot visszautasította, sőt, ezután bekapcsolta a telefonját, és videóra vette a történteket.

A felvételt a Facebook-oldalán osztotta meg a Momentum:

A férfi egy névjegykártyát is átadott, ezen a Tempo Párt képviselőjelöltjeként tünteti fel magát. Az Index az NVI adatai alapján azt írja, a pártnak jelenleg egy jelöltjét vették nyilvántartásba Bács-Kiskun megye 6. választókerületében.

A Momentum jelezte, hogy az esetet felháborítónak tartják, „hiszen nekünk a munka és a cselekvés az első”. Ezért kifogást tesznek a választási bizottságnál a képviselőjelölt és a párt ellen, és feljelentést tesznek a rendőrségen is.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.