Mondókával köszönték meg a gyerekek az új óvodát Rétvári Bencének

2018. március 23., péntek 18:34, frissítve: péntek 19:35

A jelek szerint újra és újra kampányeszközzé válnak az óvodások a Fidesz–KDNP politikusai körében. A piliscsabai új, Erdészkerti Óvoda megnyitóján Rétvári Bence államtitkár és Csenger-Zalán Zsolt fideszes képviselő mondott beszédet. A március 14-ei ünnepségről nem hiányozhattak a gyermekek sem – derült ki a Pilis TV felvételéből, melyre a 24.hu hívta fel a figyelmet.

„Szívünkben hála ragyog, a szemünkben szeretet, felépült az új óvodánk, örüljetek gyermekek” – kórusban szavalták a népviseletbe öltözött ovisok az ünnepségre betanult mondókat.

Ezt követően pedig kampánybeszédtől visszhangzott az óvoda udvara.

Rétvári Bence egyebek mellett arról beszélt, hogy az Orbán-kormány hatalomra kerülése óta óvodafejlesztések zajlottak, és ennek eredménye, hogy 9 ezer óvodai férőhellyel van több, mint nyolc évvel ezelőtt. Csenger-Zalán Zsolt pedig azt mondta, a választókerületben nem egy és nem is két új óvoda épült.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Korábban megírtuk, hogy különösen aggasztó, hogy fideszes politikusok előszeretettel mutatkoznak gyermekek gyűrűjében a választási kampányban. Egyrészt tilos köznevelési intézményekben politikai kampányt folytatni, korábban Lázár János beszélt arról: nem javasolja politikustársainak, hogy bevonják a gyermekeket a kampányba. Ezt mintha meg sem hallanák a fideszes képviselők. Sőt! Legutóbb Orbán Viktor miniszterelnök használta biodíszletként a gyermekeket a választási kampányban: a kormányfő kezet fogott a dadi kisiskolásokkal és óvodásokkal, majd maga köré gyűjtötte őket, hogy közös csoportkép is készüljön az apróságokkal. Nemrég a fideszes Simonka György pólós akciójánál mondta ki a Nemzeti Választási Bizottság, hogy jogsértő volt, hogy a fideszes képviselőjelölt a Facebook-oldalát hirdető pólót küldött Békés megyei óvodásoknak. Az ugyancsak fideszes László Tamás is jogot sértett, amikor narancsot és tollat osztogatott egy iskola diákjainak.

Korábban megírtuk, hogy Csepregen aszfalton térdeplő óvodásokkal adták át a felújított utat. A Hír TV-nek akkor Gyurkó Szilvia azt mondta, Magyarországon nincs explicit szabályozás a gyerekek politikai eseményen való részvételéről. A gyermekjogi szakértő ugyanakkor emlékeztetett, hogy az ENSZ gyermekjogi egyezményében külön kitételben szerepel, hogy gyerekeket nem lehet politikai célokra felhasználni.

Arról is beszámoltunk, hogy óvodásoknak kellett meghallgatniuk Simicskó Istvánt Őrmezőn egy óvoda átadásán. A honvédelmi miniszter azonban semmi kivetnivalót nem talált abban, hogy óvodás gyerekeket használt fel saját népszerűsítése érdekében.

 

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.