Most Pócs János emlegette a romákat a migránsokkal egy lapon

MN

2018. március 30., péntek 18:44, frissítve: péntek 19:07

Újabb fideszes politikus tett kirekesztő kijelentést migránsozása közben a romákra: a kormánypárt jászsági képviselője, Pócs János egy fórumon arról beszélt, hogy nem lehet elítélni a helyieket, amiért nemkívánatosnak tartják a cigányokat, ez alapján pedig nem lehet elvárni tőlük, hogy befogadják a menekülteket – írja a Hír TV. Pócs János a kampányzáróján közölte: korábban jogosan tartottak attól a jászságiak, hogy cigányokkal kell majd együtt élniük, ezért most is jogos, ha a migránsoktól tartanak.

„Emlékezzünk rá, hogy itt, a Jászságban milyen uszítást szokott kelteni az ellenzék azzal a hamis hazug hírrel, hogy nemkívánatos romák települnek a Jászságba Ózdról, Miskolcról, a Neszürből. És kérem, emlékezzünk arra is, hogy egyébként el nem ítélhető módon ez ellen milyen szinten tiltakoznak a Jászság lakói. És akkor ne tiltakozzunk a terrorveszélyt hozó migránsokkal szemben” – fogalmazott Pócs. 

A jelek szerint nem elszigetelt esetről van szó, inkább egy új kommunikációs taktika lehet, hogy a Fidesz megszólítsa a radikálisabb, a cigányokkal szemben ellenérzéseket tápláló szavazókat. Mint arról beszámoltunk, nemrég nagy visszhangot váltott ki, hogy Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter mártélyi utcafórumán szerda este azt mondta: a cigányokat sem sikerült integrálni, a bevándorlókat sem lehet.

„Ha egyszer beengedjük őket, akkor el fogják foglalni azt a helyet, ahová bejönnek. Onnantól kezdve az egy mese, hogy lehet integrálni, meg majd barátkozunk, meg majd olyanok lesznek, mint mi; nehogy elhiggye valaki. 600 éve élünk együtt a cigányokkal, és mind a mai napig nem tudtuk őket integrálni, hogy beszéljük világosan. Akkor hogyan tudnánk integrálni olyanokat, akik egy másik világból, egy másik kultúrából, másik identitással jönnek ide? 600 év múlva sem jutunk egyről a kettőre” – jelentette ki a miniszter.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.