Munkaszüneti nap lehet december 24-e

MN

2017. október 10., kedd 11:09, frissítve: kedd 17:22

A Párbeszéd törvényjavaslatot nyújt be annak érdekében, hogy december 24-e is munkaszüneti nap legyen. A párt a javaslat benyújtásáról a Magyar Szakszervezeti Szövetséggel is egyeztetett. Közleményük szerint a társadalom részéről egyértelmű az igény erre, ezt támasztja alá a civilek által kezdeményezett népszavazás is, amelynek kiírásáért a szakszervezetek gyűjtik az aláírásokat. A Párbeszéd szerint azonban nem kell megvárni a népszavazás kiírását, az Országgyűlés is pontot tehet az ügy végére. 

Hozzáteszik: a munkaszüneti napok számának növelése életminőség-növekedést is jelent, és egészségügyi hasznokkal jár. Egy újabb ünnepnap bevezetése további lépés lehet a négynapos munkahét felé, amely idővel, a robotika és a technológia fejlődésével egyébként is elkerülhetetlenné fog válni – állítja a párt. 

 

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.