Munkát kap az éhségmenet vezetője

BL

2012. február 24., péntek 20:50

Zsiga Marcell, Miskolc fideszes alpolgármestere állást kínált Tóth Imrének, annak a munkanélküli férfinak, aki február elején Miskolcról Budapestre vezette az úgynevezett éhségmenetet.

Zsiga Marcell pénteki közleményében azt írta: csütörtökön Miskolc közgyűlésének ülését „az MSZP által szervezett közjáték zavarta meg, ismét meneteltették Tóth Imre urat, ezúttal nem hóban-fagyban, hanem csak a városi közgyűlésre”. „Az elkeseredett Tóth urat négyszemközti beszélgetésre invitáltam. Tóth úr a beszélgetés során elmondta, hogy korábbi munkájából a Gyurcsány-korszak idején, Káli Sándor polgármestersége alatt 2010 márciusában »számolt le«, ezért ismételten felszólítjuk az MSZP-t, hogy saját kicsinyes politikai ügyleteikbe legalább azokat a nehéz sorsú embertársainkat ne keverjék bele, akiket ők hagytak munka nélkül” – fogalmaz közleményében Zsiga Marcell.

A politikus azt is közölte, hogy Tóth Imre eredeti hivatása kertész. „Mivel a Miskolci Városgazda Kft.-nél jelenleg is van betöltetlen kertészi pozíció, ezért Tóth Imre úrnak – alkalmassága esetén – munkát kínálunk a jövő héttől. Reméljük, hogy városi kertészként, eredeti szakmájának megfelelően, tudását hasznosítva tud Miskolc felvirágoztatásában tevékenyen közreműködni.”

A Munkát, kenyeret tiltakozó menet február 6-án indult el Miskolcról, és 13-án ért a Parlamenthez. A szervezők azt mondták, hogy akciójukkal három dolgot szeretnének elérni: „munkát, kenyeret és a megélhetéshez elég bért”. Hozzátették, hogy a reményükkel együtt a türelmük is elfogyott, ezért így akarták felhívni a parlamenti döntéshozók figyelmét a hétköznapok gondjaira.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.

Lándori Tamás

Sokmilliós támogatást nyert a tornyospálcai apagyilkos

A helyiek azt beszélik, új pirulákat írt fel orvosa az elkövetőnek újabb szörnyű tette előtt.