Nagy változást hoz a II. kerületiek életében

2011. november 23., szerda 12:20

Megszűnik a II. kerületi rendőrség „vízfejűsége”, Hidegkút a saját mentőállomás után önálló rendészeti kirendeltséget is kap tavasszal. Az MNO bejárta a jelenleg romhalmaz stádiumban lévő ingatlant Láng Zsolt polgármesterrel.

„Arról nem volt szó, hogy ilyen hideg lesz” – üdvözölte érkezésekor Tóth Tamás budapesti rendőrfőkapitány Láng Zsoltot, a II. kerület polgármesterét. Azt viszont mindketten remélik, hogy a tavaszra elkészülő Hidegkúti Rendészeti Központ munkatársainak szorgos munkájával mindenki hűvösre kerül, aki azt megérdemli; a kerület 17 ezres lakosú „városrésze” ezért is nagyon várja már a tél elvonulását.

 


„Sikerült egy együttműködési megállapodást kötnünk a kerületi rendőrség a és a BRFK között, aminek köszönhetően a Rezeda utca 10. szám alatti romos ingatlan tavaszra már egy rendészeti központ lesz” – jelentette be Láng Zsolt a hidegkúti sajtótájékoztatón. Hogy miért volt erre szükség? Eddig a kerület ezen részének rendészeti feladatait Budapest belső részeiből próbálták megoldani, és bár bűnözés szempontjából nem számít fekete zónának a főváros ezen része, az ottaniak mégis gyakran érezték azt, hogy nem jut rájuk elegendő figyelem.

„Tavaly létrehoztunk egy mentőállomást is Hidegkúton, ami másfél év alatt 8 ezer esetet látott el. A mentőszolgálat szerint ez az egyik legjobban kihasznált állomás” – indokolta Láng egy másik fejlesztéssel, hogy miért nem szabad lebecsülni a kirendeltségek fontosságát. A 2012-re megvalósuló, 40 milliós, tisztán kerületi önkormányzati pénzből megvalósuló beruházás lehetővé teszi, hogy a nap 24 órájában, azonnali reagálással szolgáljanak a rendvédelmi szervek. „A polgárőrség, a városrendészet és a rendőrség a nap 24 órájában figyeli majd azoknak a térfigyelő kameráknak a felvételeit, amelyeket szintén most helyezünk majd üzembe a fejlesztés keretei között” – folytatta, hozzátéve, hogy a besurranásos lopások drasztikus visszaszorítását várják ettől.

 


Tóth Tamás budapesti főrendőr mindehhez hozzátette, „jó olyan kerületben dolgozni, ahol ennyire szívükön viselik a közbiztonság ügyét”, szerinte nagy változást hoz majd a tavasz az ott élők életében. Hangsúlyozta, hogy a három szerv kölcsönös, jobb megismerése miatt is igen örömteli ez az összefogás, de panaszkodott is: eddig minden hidegkúti esemény jelentésénél 10 kilométert kellett beautózni a kerületi kapitányságra, ez viszont tavasszal örömteli módon megváltozik. Reményét fejezte ki az iránt is, hogy a tavaszi közmeghallgatások során már jönnek a pozitív visszajelzések a lakosság részéről.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

 

Fotók: Bucsy Levente


Mint Láng Zsolt polgármester az MNO-nak elmondta, a Rezeda utca 10. szám alatti romhalmaz korábban négy önkormányzati bérlakás helye volt. Először egy nagy fertőtlenítéssel kezdtek, majd elszállítottak tizenegynéhány köbméternyi hulladékot, innen folytatódik a tavaszig tartó munka.

 

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.