Navracsics: Na ugye, sok a sorosozás

MN

2018. március 1., csütörtök 17:31, frissítve: csütörtök 17:46

A hódmezővásárhelyi időközi után felmerült, hogy vissza kellene venni a „sorosozásból” – lapunk arról számolt be, hogy kedden a Fidesz pártközpontja utasítást adott politikusainak arról: a képviselők Facebook-felületeire semmilyen negatív, lejárató és Sorossal kapcsolatos anyag nem rakható ki. De az ATV.hu is arról értesült, hogy a „sorosozásból” várhatóan visszavesz a Fidesz.

Zoom.hu megkereste Navracsics Tibort azzal kapcsolatban, mit gondol arról, hogy már azoknak a fideszeseknek is sok a „sorosozás”, akik egykor hazaárulóként tekintettek rá, amikor ő már arról beszélt, hogy az egész csak egy retorikai elem.

„Amikor meghallottam, azt gondoltam, hogy »Na ugye«” – mondta a portálnak az uniós biztos. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy nem szeretné bővebben kifejtené a véleményét a témában, mivel semmilyen módon nem kíván érintettje lenni a magyar választási kampánynak.

Annyit még hozzátett: örömmel vette, hogy „azok az emberek, akik korábban hazaárulóként tekintettek rám, ma már osztják a véleményemet”.

Semjén Zsolt még tavaly októberben a Kossuth Rádiónak beszélt arról: Navracsics Tibornak tudnia kell, hogy kollégái Brüsszelben Soros György zsebében vannak. A kereszténydemokrata politikus arra reagált, hogy a magyar uniós biztos a Hír TV kérdésére többször is megerősítette, hogy az Európai Bizottság nem foglalkozik a magyar származású milliárdos törekvéseivel, amelyre a kormány egy egész nemzeti konzultációt húzott fel. A miniszterelnök-helyettes közölte: Navracsicsnak a nemzetéhez kellene hűségesnek lennie és nem egy nemzetközi szervezethez.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.