Négy magyar egyetem a világranglistán

2012. szeptember 12., szerda 06:44, frissítve: szerda 08:24

Négy magyar egyetem is szerepel a felsőoktatási intézmények legfrissebb világranglistáján – számolt be szerdán a Magyar Nemzet.

A cikk szerint a brit Quacquarelli Symonds cég világranglistáján a karok versenyében az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Természettudományi Karát a 222. helyen jegyezték, míg intézményi szinten a Szegedi Tudományegyetemet az 501-550., a Budapesti Corvinus Egyetemet és az ELTE-t az 551-600., míg Debreceni Egyetemet a 601-700. helyre sorolták a top hétszázas listán. Természettudományi kategóriában a 359. helyet érte el a Műegyetem, társadalomtudományokból pedig az alapítványi fenntartású Közép-európai Egyetem végzett a 228. helyen.

Csak felsőoktatási intézmény indíthat a jövő évtől felsőoktatási szakképzést – mondta az oktatási államtitkár múlt hét szerdán Budapesten.

A magyar munkavállalók harmada állítja, hogy túlképzett a jelenlegi munkájához képest.

Az élen a Massachusetts Institute of Technology (MIT) végzett, a második helyezett a Cambridge, a harmadik pedig a Harvard lett – ismertette a lap, hozzátéve, hogy a 2004 óta minden évben elkészített ranglistát olyan szempontok alapján állítják össze, mint az oktatók és hallgatók aránya, valamint az intézményhez köthető tudományos munkák idézési gyakorisága.

Részletek a szerdai Magyar Nemzetben.

Forrás: Magyar Nemzet, MTI

A szerkesztő ajánlja

Makrai Sonja, Ficsor Benedek, Vékony Zsolt

Hagyjuk tönkremenni az egyik legnagyobb építészünk műveit

Bierbauer (Borbíró) Virgil irányítása mellett épült újjá Budapest a második világháború után, ma mégis csupán két fő műve őrzi emlékét.

Lukács Csaba

Egy éjszaka a bécsi migránshotelben

Sötétedés után sétáltunk az osztrák főváros azon kerületében, ahol Lázár János fényes nappal is csak halkan mert beszélni.

Kósa András

„Maffiaállamban élünk, erre kellett rájönnünk az elmúlt hetekben”

Szlovákiában mélyreható és a jelek szerint pozitív változások indulhatnak Ján Kuciak újságíró meggyilkolása következtében.

Hajdú Péter

„Mi vagyunk a legerősebb ellenzéki párt”

A kormány gazdaságpolitikája a multikat segíti a kisvállalkozók helyett. Volner János szerint szó sincs az ország felzárkóztatásáról.