Nem a terrorizmus, hanem az egészségügy miatt aggódnak a magyarok

MN

2018. február 13., kedd 11:35, frissítve: kedd 11:47

Leginkább az egészségügy helyzete miatt aggódik a magyar lakosság, ezen kívül a legégetőbb problémának a szegénységet és a társadalmi egyenlőtlenséget, valamint a korrupciót említették a legtöbben – derült ki az Ipsos MORI nemzetközi felmérésének eredményeiből, melyet a 444.hu ismertetett.

A kutatás szerint a terrorizmus problémája meglepően kevés magyart tölt el szorongással, mindössze 3 százalékukat. A szám azért is meglepő, mert évek óta zajlik a kormányzati propagandakampány, de az Ipsos MORI mérése szerint a kampány nem győzte meg a magyarokat arról, hogy a bevándorlás az ország három legnagyobb problémája között szerepelne. A bevándorlás ellenőrzésének kérdése is csak a magyarok 11 százalékát tölti el aggodalommal.

A környezeti kérdések pedig hidegen hagyják a közvéleményt, a környezettel szembeni fenyegetéseket csak a megkérdezettek 2 százaléka sorolta a legkomolyabb problémák közé.

Az Ipsos MORI Társadalomkutatási Intézet rendszeresen vizsgálja, hogy mi aggasztja legjobban az embereket a világ országaiban. A megkérdezetteknek azt a három legjellemzőbb veszélyforrást, szorongástényezőt kell kiválasztaniuk, amely szerintük hazájukban a legtöbb aggodalomra ad okot.

Idén januárban 27 országot vizsgáltak. Mint kiderült: a legtöbb országban az emberek úgy érzik, rossz irányba mennek a dolgok. A magyarok különösen borúlátók voltak: Brazília, Mexikó és Olaszország után hazánk a negyedik az összesített szorongásrangsorban.

A szerkesztő ajánlja

B. Molnár László

Egyre csak ömlik az állami támogatás a fociba

A taorendszer megjelenése óta csak a színvonal nem lett jobb. Kirívóan sok jut Felcsútnak.

Pintér Bence

Magyar Nemzet Szalon: Ennek a nemzetnek a lelkében valami megtört

A kivándorlás a transznacionalizmus erősödését és a távozó fiatalok nemzeti identitásának teljes felszámolását okozhatja.

Földi Bence

Kölcsönzött szlogenekkel, program nélkül a Fidesz

A kormánypárt szinte az összes üzenetét máshonnan vette, például Donald Trumptól vagy a toryktól.

Ficsor Benedek

A magyar olajmezőkből nem lesz pénz a hatalmas múzeumokra

Mélyi József művészettörténész a Liget-projektről, a stadionokat benövő gazról és a megfordított folyókról.