Nem először erőszakoskodott Kiss László?

MNO

2016. május 10., kedd 09:00, frissítve: kedd 09:30

Nem az első, nemi erőszakkal kapcsolatos ügye volt Kiss Lászlónak, amikor 1961 nyarán két társával a létesítmény egyik lakásában csoportosan megerőszakoltak egy fiatal lányt – írja a Blikk. A Népszabadság úgy tudja, egy harmadik esetről is tárgyalt a bíróság.

A lap információi szerint a nemi erőszak elsőfokú ítéletéből egy másik ügy részletei is kiderültek. Mint írják, Kisst még 1961 elején a Magyar Úszó Szövetség egy másik erőszakos tett miatt három hónapra felfüggesztette. Az esetből nem lett rendőrségi ügy, ám a testület elnöksége január 26-tól április 26-ig mindennemű sporttevékenységtől és az uszodák látogatásától eltiltotta a versenyzőt, mert 1960. december 30-án két társával szexre akartak kényszeríteni egy 18 éves lányt a margitszigeti medencében – teszik hozzá. Azt nem tudják, hogy kik voltak akkori tettestársai.

„Kiss László és még két sporttársa a sportuszoda szabad részé­ben körülfogták X. Y. 18. életévében lévő lányt, akit nyomban fogdosni kezdtek minden testrészén, így lábát, melleit és nemi szervét is megfogták, bár részletesen nem volt tisztázható, hogy a három úszó közül a fogdosásban kinek milyen szerepe volt”. „Kijelentették, hogy csak akkor engedik el, ha X. Y. megígéri, hogy Kiss Lászlóval és két társával közösülni fog” – idézi a Blikk.

A lány „az arra haladó úszómesternek odakiáltott, de Kiss és társai erre víz alá nyomták” – folytatódik az erőszakoskodás leírása. „A három fiú egyike még víz alatti közösülést is ajánlott. Az úszómester megjelenésére a három sportoló, így Kiss László is, elúsztak X. Y. közeléből, aki az esetet a sportuszoda igazgatóságának bejelentette, s a szorongatott helyzetet részben az úszómester is igazolta.”

Egy harmadik ügyben is tárgyalhattak

Ezeket a szavakat idézi keddi számában a Népszabadság is. A lap közölte: Kiss uszodai eltiltásához egy csoportos nemi erőszakkísérlet vezetett, amely 1960. december 30-án történt. Később a Takáts Zsuzsanna ellen elkövetett nemi erőszakról hozott ítéletnél a bíróság figyelembe vette a büntetés kiszabásakor, hogy Lantos Lászlónak és Várszegi Lajosnak nem volt fegyelmi ügye a tárgyalt eset előtt, ez azonban nem volt érvényes Kiss Lászlóra – teszik hozzá.

Úgy tudják, a bíróság tárgyalt egy harmadik esetről is. „Takáts Zsuzsanna július 5-én felvételizett volna a Műegyetemre, de erre az egy nappal korábban elszenvedett nemi erőszak ­miatt nem volt képes. A három elkövető viszont azon a délelőttön újabb lányt szemelt ki magának – erre a következtetésre jutott legalábbis az ügyészség” – írják. Információik szerint az eset ugyanott, Várszegiéknek a sportuszoda területén lévő lakásában játszódott le, ahová Takáts Zsuzsannát az előző napon Lantos becsalta, és végül mindhárman megerőszakolták. Az ügyészség vádat emelt a három úszó ellen ebben az ügyben, a forgatókönyv az előző napihoz hasonló volt, de a tényállás kérdésessé vált, a sértett pedig utóbb nem kívánta Kiss ­László megbüntetését. A bíróság azonban nem ezért mentette fel a három vádlottat, hanem azért, mert a hölgy „ingadozó és megbízhatatlan vallomást tett”, és gyakran megváltoztatta az általa előadott történetet – teszi hozzá a Népszabadság.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Mint arról portálunk is beszámolt, az RTL Klub megtalálta azt a nőt, akit 1961-ben Kiss László volt úszószövetségi kapitány két társával együtt megerőszakolt. A Népszabadság megszólaltatta azt a rendőrtisztet is, aki 55 évvel ezelőtt kihallgatta többek között Kiss Lászlót. Martinkó Károly elmondta, hogy a volt úszószövetségi kapitánynak nem lesz könnyű dolga.

A szerkesztő ajánlja

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.