Nem jött be Hagyóék kísérlete

PR

2012. június 28., csütörtök 12:45, frissítve: csütörtök 12:46

Jogerősen elutasította a Szegedi Ítélőtábla a Hagyó Miklós és társai ellen a Kecskeméti Törvényszéken indult perben a büntetőeljárás felfüggesztését kérő védői indítványokat – tájékoztatta a bíróság csütörtökön az MTI-t.

Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettest, az ügy elsőrendű vádlottját folytatólagosan, bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével mint felbujtót, kétrendbeli, vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetéssel, hivatali visszaéléssel, valamint hivatalos személy által elkövetett zsarolással vádolják. A vádirat szerint a Hagyó által létrehozott és vezetett bűnszervezet 2007 januárjától 2008 augusztusáig mintegy másfél milliárd forintos vagyoni kárt okozott a BKV-nak.

A Kecskeméten június 13-án kezdődött tárgyaláson az egyik védő bejelentette, hogy alkotmányjogi panaszt terjesztettek elő az Alkotmánybírósághoz, mert a per Kecskemétre helyezése ellen nem fellebbezhettek. Ezért a panasz megtárgyalásáig a büntetőeljárás felfüggesztését kérte. Az indítványt a törvényszék rövid, zárt körű tárgyalás után elutasította, a döntés ellen a vádlottak és védőik fellebbezést jelentettek be. Ezt a fellebbezést találta alaptalannak jogerős döntésében a táblabíróság.

Nem látták indokoltnak

A Szegedi Ítélőtábla úgy ítélte meg, nem állnak fenn az eljárás felfüggesztésének törvényben meghatározott indokai, ezért a Kecskeméti Törvényszék megfelelően járt el, amikor az indítványokat elutasította.

Hagyó Miklós a 2006 és 2010 közötti választási ciklusban MSZP-s országgyűlési és fővárosi önkormányzati képviselő volt, 2006. december 16-án a Fővárosi Közgyűlés főpolgármester-helyettessé választotta. Hozzá tartozott a fővárosi tömegközlekedés felügyelete is. Mesterházy Ernő másodrendű vádlott Demszky Gábor akkori budapesti főpolgármester politikai főtanácsadója volt.

A Hagyó Miklós és társai elleni vádakról és az ügy hátteréről részletesen itt olvashat.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.