Nem lesz miniszterelnök-jelölti vita Orbánnal, mert „a viták ideje lejárt”

MN

2018. február 28., szerda 15:28, frissítve: szerda 17:21

„Szerintem erre minimális esély sincs” – ezt a válaszolta az Index megkeresésre Orbán Viktor egyik közvetlen munkatársa azzal kapcsolatban, hogy elképzelhető-e olyan miniszterelnök-jelölti vita az áprilisi választásokig, amelyen a kormányfő is részt vesz.

Egy másik, Orbán tágabb környezetéhez tartozó tanácsadó a portálnak azt mondta, „nem hallott arról, hogy bármikor felmerült volna, hogy vitát vállalnak”. Szerinte a vita „mindig a kihívó érdeke”, és „ki-ki meccseknél van” értelme, a Fidesz viszont jelenleg sokkal erősebb a többi pártnál.

Az Index azt írja, hivatalosan is megkeresték a miniszterelnök sajtófőnökét azzal kapcsolatban, Orbán részt fog-e venni miniszterelnök-jelölti vitán. Havasi Bertalan a következőt írta a kérdésre: „Magyarország miniszterelnöke az Országgyűlésben számtalan alkalommal vitatkozott az ellenzék jelöltjeivel. A viták ideje lejárt, ez most a választók döntésének ideje”. Havasi Bertalan a választ az MTI megkeresésére is elküldte.

A szerkesztő ajánlja

Kerekes Zsolt

„Orbán Viktor tisztában van vele, hogy nagyobb valószínűséggel veszíteni fog”

Az elégtétellel való fenyegetés azt mutatja, a választás utánra is ki van tűzve a feladat: összetartás, ellenállás, visszavágás.

Grimm Balázs

Egy édesanya és az ő halálos beteg kisfia, akiket magára hagyott az állam

Az olcsó gyógyszereket megkapják támogatottan, a drágákat nem, miközben 74 ezer forintból próbál megélni a kis család.

Stier Gábor

Theresa May és a Nyugat sokat segített Putyinnak

Komoly reformokra a széles körű felhatalmazás ellenére sem nagyon számít a lapunk által megkérdezett politológus, Ilja Grascsenkov. Interjú.

Ficsor Benedek

Távolodás a politikától: a konszolidálódó MMA a Fekete-korszak után

Fekete György távoztával új korszak köszönt az akadémiára, de fiatalok nélkül hosszú távon bajosan működhet a köztestület.