Nem lesz miniszterelnök-jelölti vita Orbánnal, mert „a viták ideje lejárt”

MN

2018. február 28., szerda 15:28, frissítve: szerda 17:21

„Szerintem erre minimális esély sincs” – ezt a válaszolta az Index megkeresésre Orbán Viktor egyik közvetlen munkatársa azzal kapcsolatban, hogy elképzelhető-e olyan miniszterelnök-jelölti vita az áprilisi választásokig, amelyen a kormányfő is részt vesz.

Egy másik, Orbán tágabb környezetéhez tartozó tanácsadó a portálnak azt mondta, „nem hallott arról, hogy bármikor felmerült volna, hogy vitát vállalnak”. Szerinte a vita „mindig a kihívó érdeke”, és „ki-ki meccseknél van” értelme, a Fidesz viszont jelenleg sokkal erősebb a többi pártnál.

Az Index azt írja, hivatalosan is megkeresték a miniszterelnök sajtófőnökét azzal kapcsolatban, Orbán részt fog-e venni miniszterelnök-jelölti vitán. Havasi Bertalan a következőt írta a kérdésre: „Magyarország miniszterelnöke az Országgyűlésben számtalan alkalommal vitatkozott az ellenzék jelöltjeivel. A viták ideje lejárt, ez most a választók döntésének ideje”. Havasi Bertalan a választ az MTI megkeresésére is elküldte.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.