„Nem múlt el nyomtalanul a baloldali lejárató kampány”

Kovács András

2012. február 27., hétfő 11:24

Sikerült eloszlatni az Európai Néppárt ifjúsági szervezetében (YEPP) lévő aggályokat a hétvégi budapesti találkozón – mondta el lapunknak Dömötör Csaba, a szervezet elnöke. Szólt arról is, hogy a részt vevők a Terror Házánál emlékeztek a kommunizmus áldozataira.

Több szempontból is sikeres volt a YEPP budapesti rendezvénye, mivel az átlagnál többen jöttek el, és sikerült árnyalni a hazánkról kialakult képet is – mondta el lapunknak Dömötör. A YEPP vezetője kiemelte, hogy a több mint 90 küldött a kommunizmus áldozatainak az emléknapján elhelyezte az emlékezés gyertyáit a Terror Házánál. Duarte Marques YEPP-alelnök, portugál parlamenti képviselő felidézte a fiatalon kivégzett Mansfeld Péter emlékét. „Péter nemcsak a saját, hanem a mi szabadságunkért is küzdött. Ő és a hozzá hasonló fiatalok tették olyanná Európát, amilyen ma: szabaddá és egységessé.”

Dömötör Csaba, a YEPP elnöke


Dömötör szólt arról is, hogy rengeteg kérdés érkezett a hazai törvényhozásról, mivel a kormány hivatalba lépése óta több mint 300 jogszabály került elfogadásra. Többek szerint túl gyors volt a törvényhozás tempója – tette hozzá. A YEPP elnöke elmondta, hogy a legtöbb kérdés a skandináv szervezetek részéről érkezett. „Úgy érezzük, sikerült eloszlatni a kételyeket a partnereink körében, de ez is mutatja, hogy nem múlt el nyomtalanul a baloldali lejárató kampány.”


Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter részletesen beszélt az új törvényekről, valamint az Európai Bizottság és a kormány közötti párbeszédről – tájékoztatott Dömötör. Martonyi János külügyminiszer az európai összefüggésekről, a pénzügyi és demográfiai válságról tartott előadást. A politikus kiemelte, hogy Európa legnagyobb problémája a demográfiai krízis. A YEPP elnöke beszámolt arról is, hogy legközelebb Portugáliában ül össze a szervezet, ahol a fiatalok körében egyre ijesztőbb munkanélküliséget próbálják orvosolni.

Téglás Zoltán

A szerkesztő ajánlja

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

Unyatyinszki György

Kósa Lajos édesanyja: Megvettem a fél megyét

Kérdezze a fiamat! Majd megkérem, hogy nyilatkozzon a nevemben – a 82 éves cégvezetőt kérdeztük.