Nem nyomoz az ügyészség Garancsi ingyen használt plakáthelyei után

MN

2017. szeptember 14., csütörtök 13:00, frissítve: csütörtök 15:01

Alig több mint egy nap alatt válaszolt a IX. kerületi ügyészség a feljelentéseiről ismertté vált Tényi István egykori Fidesz-tagnak arra a bejelentésére, amelyben azt kifogásolta, hogy a Garancsi István érdekeltségébe tartozó ESMA Reklám Zrt. két éven keresztül ingyen használta reklámfelületként a fővárosi villanyoszlopokat – írja a Zoom.hu.

A Fővárosi Közgyűlés egyik előterjesztéséből derült ki augusztus végén, hogy az ESMA 2015-től kezdve úgy helyezett ki reklámokat a közvilágítás oszlopaira, hogy nem kért engedélyt a fővárostól, illetve az oszlopok tulajdonosaitól, a BKK Zrt.-től vagy a BDK Kft.-től, és ennek megfelelően nem is fizetett a használatért.

A Közgyűlés korábban egyhangúlag támogatta Gy. Németh Erzsébet DK-s képviselő javaslatát, amellyel felkérték Tarlós István főpolgármestert, hogy vizsgáltassa meg: miért nem fizetett az ESMA a fővárosi köztéri oszlopokon kihelyezett reklámtáblák, reklámhordozók elhelyezéséért. Azt is kivizsgáltatják, hogy kit terhel a mulasztásért, a főváros és cégei bevételeinek elmaradásáért a felelősség.

Tényi István emellett hűtlen kezelés bűntett gyanúja miatt bejelentést tett a Budapesti IX. Kerületi Ügyészségen, melynek viszont a villámgyorsan meghozott határozatában az olvasható: Tényi „a médiából szerezte az információit, a hivatkozott újságcikk azonban az abban foglalt magatartás büntetőjogi szempontból történő megközelítése felől részben ellentmondásos adatokat tartalmaz, másrészt hiányzik belőle a büntetőjogi fellépést megalapozó konkrétum”.

A határozat ugyanakkor kitér arra, hogy „a felmerülő esetleges szabályszegés sem jelenti azt, hogy a magatartás egyúttal büntetőjogi jogszabályszegést is kimeríti”. Magyarul lehet, hogy szabálytalanság történt, de az ügyészség szerint ez még önmagában nem bűncselekmény. 

 

A szerkesztő ajánlja

Molnár Richárd

Titkos kommunikációs stratégia oldalanként 450 ezerért Cegléden

A város fideszes önkormányzata hivatalosan üzleti érdekből rejtegeti méregdrága tervét.

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

„Jelentsen fel, úgysem fog történni semmi”

A Központi Nyomozó Főügyészség előtt a fideszes „jelölt” karácsonyi csomagjának ügye.

Majláth Ronald

Szélesedő szakadék, és egy elveszett nemzedék

Egyre nehezebb tapasztalatlan fiatalként boldogulni a globalizált világban.

Pallagi Marianna

Aggódnak a magyarok, amiért ukrán katonákat telepítenének Kárpátaljára

A helyi magyarok úgy vélik, hogy a nacionalisták után a frontot megjárt harcosok is célba vennék őket.