Nem nyomoznak Simonka György ügyében

MNO

2016. december 28., szerda 16:01, frissítve: szerda 16:17

Nem folyik nyomozás Simonka György fideszes országgyűlési képviselő ellen. A Legfőbb Ügyészség pedig nem kezdeményezte mentelmi joga felfüggesztését – derül ki Polt Péter legfőbb ügyész Hadházy Ákosnak, az LMP társelnökének adott válaszából.

Viszont Polt reakciójában nem válaszolt az ellenzéki politikus minden kérdésére, ugyanis Hadházy az iránt is érdeklődött, hogy a csalási üggyel kapcsolatba hozott Simonka esetében vizsgálják-e, hogy rokonai, üzlettársai, cégei révén érintett lehet-e. A dél-bélkési fideszes politikusról először az Index írta meg szeptemberben, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség kázutatást tartott a képviselő újkígyósi házánál, valamint felesége szüleinél még júliusban. Ezt akkor tagadta Simonka, mondván, mentelmi joga miatt nem tarthatnak nála házkutatást.

Azóta feljelentést tett Bod Tamás, az Együtt Békés megyei szervezetének elnöke. Ezt az ügyészség azzal az indoklással utasított el, hogy:

A tartozás fedezetének elvonása büntette miatt 2016. november 14. napján a Legfelsőbb Ügyészségre eljuttatott és a Legfelsőbb Ügyészség Kiemelt, Korrupciós és Szervezett Bűnözés Elleni Ügyek Főosztálya által a Központi Nyomozó Főügyészségre megküldött feljelentésével kapcsolatban értesítem, hogy feljelentését – szoros tárgyi és személyi összefüggés folytán – a központi Nyomozó Főügyészség költségvetési csalás büntette miatt a fenti számon már folyamatban lévő bűnügyben vizsgáljuk.

A szerkesztő ajánlja

Németh Ványi Klári

Aki a gulágon nőtt fel

Az akkor mindössze tizennégy éves Nagy Rózsát 1945 januárjában hurcolták el Göncről. Az ő történetével emlékezünk a kommunizmus áldozataira.

Molnár Csaba

A rádiumlányok a női emancipáció hősei voltak, de az életükkel fizettek

„Nyald, mártsd, fesd!” – mantrázták az óragyárakban fillérekért dolgozó fiatal nők, akik szinte másodpercenként ettek a sugárzó anyagból.

Pápay György

A körzetek többségében nem tekinthető lefutottnak a választás

Néhány százalékos országos erősödés számos egyéni győzelmet hozhat az ellenzéknek.

Kuthi Áron, Zord Gábor László, Garamvölgyi Flóra

Miért és hogyan hagyták el Magyarországot? Három történet a több százezerből

A sebész, akit alig ismertek meg a gyerekei. Egy kutató, akit a szakmája hajt. A házaspár, amelyik ösztöndíjjal ragadt kint.