Nem szólhatnak bele az életünkbe + Képek + Videó

2012. január 14., szombat 16:17

Véget ért az Élőlánc Magyarországért Mozgalom Kossuth téri megmozdulása, amelyen csaknem 3000 ember vett részt.

Az Élőlánc visszautasítja a magyar belpolitikát befolyásolni kívánó külföldi törekvéseket. A szervezet szerint a Magyarország szuverenitása elleni támadás célja egy politikai átrendeződés elérése, akár egy mesterségesen előidézett államcsőd által is. Visszautasítják, hogy bárki eldöntse helyettünk, ki és hogyan vezesse országunkat, hogyan irányítsuk saját életünket. „A jegybanktörvény és az alaptörvény feletti döntés joga a magyar polgároké” – húzta alá a szervezet.

Karátson Gábor író arról beszélt, hogy 1956 óta egy tapodtat sem haladtunk előre. Úgy fogalmazott, hogy a mai kormány politikája mindenképpen jobb, mint amit az IMF és az EU diktálna. Beszédében élesen bírálta a nyugati országokat. Szalma Botond elmondta: a szellemi szabadságharcot meg fogjuk nyerni. A kormány a demokrácia talaján áll – tette hozzá.A rendezvény végén a szervezők bejelentették, hogy állásfoglalásukkal küldöttséget indítanak a dán EU-elnökséghez, az IMF-hez, az Egyesült Államok budapesti nagykövetségéhez, valamint a hazai közjogi méltóságokhoz.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.