Nem törlesztette határidőre az adósságát az ORÖ

MN

2018. január 12., péntek 13:04, frissítve: péntek 14:52

Nem fizette vissza határidőre 300 millió forintos adósságát az ORÖ – írja a Romnet. A portál szerint a szervezet abban bízik, a kormány ez év elején vagy elengedi a milliárdos botrányprogramból fennmaradó visszafizetési kötelezettségét, vagy megvásárolja a Gellérthegy utcai székházukat.

A Romnet felidézi: az emberi erőforrások minisztere által lefolytatott vizsgálat számos szabálytalanságot állapított meg az Országos Roma Önkormányzat Híd a munka világába nevű programjával kapcsolatban, ezért a kifizetett 2,5 milliárd forintos támogatásból 1,6 milliárd forintot visszakövetelt a roma szervezettől. Az ORÖ egy teljes éven át nem tudott fizetni, így 2016 karácsonya előtt „speciális támogatásként” 1,3 milliárd forintot kapott a kormánytól, hogy rendezni tudja az adósságát, és a maradék 300 millió forintra részletfizetési megállapodást kötöttek havi 7 millió forintos keretösszeggel. A kontraktus szerint 2017 végén egy összegben kellett volna visszafizetni a maradék adósságot, de az önkormányzat ennek nem tett eleget.

 

 

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.