Nem törlesztette határidőre az adósságát az ORÖ

MN

2018. január 12., péntek 13:04, frissítve: péntek 14:52

Nem fizette vissza határidőre 300 millió forintos adósságát az ORÖ – írja a Romnet. A portál szerint a szervezet abban bízik, a kormány ez év elején vagy elengedi a milliárdos botrányprogramból fennmaradó visszafizetési kötelezettségét, vagy megvásárolja a Gellérthegy utcai székházukat.

A Romnet felidézi: az emberi erőforrások minisztere által lefolytatott vizsgálat számos szabálytalanságot állapított meg az Országos Roma Önkormányzat Híd a munka világába nevű programjával kapcsolatban, ezért a kifizetett 2,5 milliárd forintos támogatásból 1,6 milliárd forintot visszakövetelt a roma szervezettől. Az ORÖ egy teljes éven át nem tudott fizetni, így 2016 karácsonya előtt „speciális támogatásként” 1,3 milliárd forintot kapott a kormánytól, hogy rendezni tudja az adósságát, és a maradék 300 millió forintra részletfizetési megállapodást kötöttek havi 7 millió forintos keretösszeggel. A kontraktus szerint 2017 végén egy összegben kellett volna visszafizetni a maradék adósságot, de az önkormányzat ennek nem tett eleget.

 

 

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.